Placinte si Rulade

Ruladă de casă moale și pufoasă – Ruladă foarte fină și foarte aromată, efectiv se topește în gură

 

 

Ruladă de casă moale și pufoasă – Ruladă foarte fină și foarte aromată, efectiv se topește în gură

 

Ingrediente: 

  pentru blat:

  • 4 ouă
  • 80 g zahăr
  • 90 g făină
  • 45 g apă (4 linguri)
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Vanilie

  pentru umplutură:

  • Vanilie
  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • 400 g smântână sau frișcă

Alte ingrediente necesare:

  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 3-4 linguri apă
  • Gem sau fructe

 

Mod de preparare: 

Setăm cuptorul la 200 de grade și tapetăm cu hârtie de copt o tavă de 30×40 cm.

Pentru blat, separăm albușurile de gălbenușuri. Adăugăm un praf de sare peste albușuri și mixăm timp de 1 minut. Adăugăm zahăr vanilat după care, mixând continuu, încorporăm treptat jumătate din zahărul tos.

Omogenizăm gălbenușurile, adăugăm zahăr vanilat, zahărul tos rămas și mixăm până zahărul se dizolvă complet.

Adăugăm treptat apa după care încorporăm în mai multe tranșe făina cernută împreună cu praful de copt. La final încorporăm treptat și spuma de albușuri, amestecând cu grijă.

Transferăm compoziția în tavă, uniformizăm și dăm la cuptorul preîncălzit pentru 8 minute. După coacere răsturnăm blatul pe o altă bucată de hârtie de copt și îndepărtăm hârtia pe care s-a copt. cu ajutorul hârtiei rulăm blatul și lăsăm să se răcească.

Pentru umplutură, mixăm smântâna cu zahăr vanilat și zahăr pudră.

Într-un pahar amestecăm apa cu zeama de lămâie și zahărul pudră. Ungem blatul, întindem crema deasupra, punem gemul și rulăm. Învelim rulada în hârtia de copt și o dăm la frigider pentru câteva ore.

Ulterior decorăm după gust, porționăm și servim.

Pofta buna!

 

Sursa