Ingrediente:
- 300 g biscotti, piscoturi
- 200 ml lapte pentru irigare
Crema:
- 60 g amidon
- 200 g unt nesarat sau margarina
- 300 g mandarine confiate
- 200 ml smântână dulce
- 50 g ciocolata
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 500 ml lapte proaspăt
- putina menta proaspata pentru decor
Mod de preparare:
Pe suprafața de lucru, întindeți o bucată mare de folie alimentară, de preferință în două straturi, pentru a nu se rupe la rularea ruloului.
Apoi, biscuiții sunt înmuiați pentru scurt timp în lapte și așezați unul lângă altul pe folie.
Aveam 40 de biscuiti in pachet, asa ca i-am aranjat in trei randuri de treisprezece (39).
Pune baza deoparte in timp ce pregatesti crema.
Spargeți 2 ouă într-un castron adânc și adăugați zahărul. Pe lateral, taiati untul in cuburi mai mici si lasati-l sa se inmoaie la temperatura camerei.
Bateți ouăle până când zahărul începe să se topească (puteți folosi un tel de bucătărie sau un mixer), apoi adăugați amidonul (60 g) și bateți din nou până se dizolvă.
Puteti incalzi laptele separat si fierbe crema ca budinca, dar este mai bine daca o adaugati imediat in amestecul de ou si amidon.
Se amestecă bine pentru a se dizolva, apoi se pune oala pe aragaz și se încălzește la foc moderat.
Gatiti, amestecand continuu, pana ajunge la consistenta dorita.
Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi adaugam untul inmuiat (in doua-trei parti) si batem cu mixerul pana obtinem o consistenta fina, neteda, cremoasa.
Intindeti biscuitii cu crema si aranjati deasupra mandarinele (sau fructele la alegere), apoi rulati-le cu grija cu folia. Lasa prajitura o ora la frigider sau jumatate de ora la congelator inainte de servire.
Se toarnă apoi peste frișcă dulce (sau două pachete de budincă, bătute conform instrucțiunilor de pe ambalaj) și se decorează cu ciocolată topită, câteva mandarine și frunze de mentă.

Pofta buna!