Placinte si Rulade

Ruladă delicioasă cu cremă de ciocolată, un desert foarte usor de facut si gustos, cu o tentă elegantă

 

 

Ruladă cu cremă de ciocolată, un desert de nota 10. Se face foarte usor, este perfecta pentru cei care nu au mult timp la dispozitie

 

Ingrediente:

Pentru blat: 

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf cutit praf de copt
  • esenta de vanilie
  • unt și făină pentru tavă

Pentru cremă:

  • 200 g ciocolata amăruie cu peste 70% cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

1 - Ruladă cu Cremă de Ciocolată și Mascarpone

Pentru blat: 

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor.

La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor.

Scoatem blatul din tava, il lasam sa se racoreasca putin, apoi il rulam cu tot cu hartia de copt. Lasam asa pana se raceste.

Pentru cremă:

Ciocolata tocata sau rupta bucatele cu mana, amestecata cu smantana pentru frisca, se topeste intr-un vas, la foc mic.

Se amesteca incontinuu, pana ciocolata este topita, fara a da in clocot. Vasul se da la congelator pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

  • daca nu va grabiti, crema se tine in frigider pentru cateva ore sau chiar peste noapte

Crema racita se mixeaza pana devine ferma si pufoasa.

Se unge blatul cu cremă de ciocolată în strat subțire și se rulează cât mai strâns. Se dă la rece pentru două ore înainte de servire.

 

Pofta buna! 

 

  Sursă