Ingrediente:
- 1 kg de brânză de vaci
- 1 litru de lapte
- 200 g de sunca
- 100 g roșii uscate
- 1 lingurita sare
- 100 g de unt
- 150 g de măsline
- 0,5 linguri de turmeric
- Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu pentru a asigura o consistență perfectă
- rosii uscate – 100 g;
- verdeata pentru decor – dupa gust.
Mod de preparare:
Se acoperă brânză de vaci cu lapte și se fierbe la foc mare. Verificați consistența branzei în timp ce amestecați regulat. Dacă începe să se topească, scoateți oala de pe foc.
Pregătiți umplutura. Tăiați șunca în cuburi, împărțiți măslinele în 4 părți și tăiați roșiile în cât mai mici bucăți.
Transferați branza într-o strecurătoare pentru a îndepărta excesul de lichid. Stoarceți bine zerul. Adăugați untul, sarea, bicarbonatul de sodiu și turmericul.
Întoarceți branza pe aragaz și gătiți la foc mic, amestecând constant. Când se transformă într-o pastă netedă, până când brânza se topește și începe să se întindă, se adaugă umplutura (fără ierburi). Se mai fierbe încă 3 minute, amestecând continuu.
Transferăm compoziția pe o bucată de folie alimentară și formăm un baton pe care îl înfășurăm strâns în folie.
Poți împărți compoziția în două și să pregătești două batoane: unul simplu și unul cu mărar.
Lăsăm rulourile la frigider peste noapte sau cel puțin 2 ore. A doua zi, îndepărtăm folia, feliem rulada și putem servi.
Bucură-te de această ruladă aperitiv cu poftă alături de cei dragi!
Pofta buna!