Un dulce grozav și fără coacere. Sunt potrivite pentru orice ocazie pentru că arată excelent și sunt ușor de preparat. Cu siguranță merită încercat.
Ingrediente:
- 200 gr biscuiti
- 200 gr nuci macinate,
- 100 gr zahar pudra
- un praf de sare,
- 1 esenta de rom
- 1 lingurita cacao,
- 1 ou
pentru crema:
- 3 plicuri budinca de vanilie
- 750 ml lapte,
- 3 pliculete zahar vanilat
- 200 gr unt moale,
- 200 gr zahar pudra
Mod de preparare:
Puneți biscuitii într-o pungă de plastic și zdrobiți-i în bucăți mici pe cât posibil cu un sucitor sau un ciocan. Apoi puneți-i într-un blender și amestecați-i pana devin aproape pudră. Măcinați si nucile în același mod.
Le puteți amesteca puțin mai mult pana când încep să elibereze ulei. Dar nu le amestecați char asa tare, nu este necesar.
Puneți praful de fursecuri și nucile amestecate într-un castron comun, adăugați o sută de grame de zahăr pudră, un praf de sare, o linguriță de cacao olandeză și bateți siun ou.
Adaugă câteva picături de esență de rom după gust și folosește o lingură de lemn pentru a freca toate ingredientele într-o masă unifirmă.
Dacă simțiți că amestecul este prea uscat, puteți adăuga puțin lapte. Apoi întindeți pe masa cu un sucitor într-o clătită subțire.
Tăiați-o în fâșii subțiri și rulați-le pe tuburi de patiserie din inox pentru a face rulouri de cremă. Aranjați tuburile pe o farfurie și puneți-le la frigider să se răcească peste noapte.
A doua zi, scoateți cu grijă tuburile, topiți ciocolata albă și neagră pe aragaz într-o baie de apă și împachetați-o în tuburile negre și creați cercuri sau stropi în jurul circumferinței tuburilor albe și lăsați să se răcească.
Se toarnă două treimi din laptele măsurat pentru umplutură într-o cratiță și se aduce la fierbere pe aragaz. Se amestecă ultima treime într-o cană cu praful de cremă și se adaugă vanilia și zahărul pudră.
Se amestecă totul bine și când laptele începe să fiarbă în oală, se adaugă amestecul de budinca de vanilie și se fierbe până se îngroașă, amestecând continuu. Apoi scoateți de pe aragaz și lăsați să se răcească.
După ce s-a răcit, adăugați untul înmuiat în budincă și bateți totul bine cu un mixer electric într-o spumă uniformă, pufoasă.
Umpleți pungile de patiserie cu el și umpleți tuburile cu cremă. Lasati-le sa se mai raceasca putin si puteti servi.
Pofta buna!