Panificatie

Rulouri delicioase cu umplută de brânză de vaci, le poți face în fiecare zi sau de sărbători

 

 

Rulouri delicioase cu umplută de brânză de vaci, le poți face în fiecare zi sau de sărbători

 

Ingrediente:

  • 1 kg de făină
  • 2 ouă
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml ulei
  • 2 pachete drojdie uscata

Umplutura:

  • 1 albus de ou
  • putina sare

 

Mod de preparare:

Mai intai punem drojdia in putin lapte, cu o lingura de zahar, o lingura de faina si lasam sa se activeze.

Adăugați o lingură de sare, oul, drojdia, uleiul puțin încălzit – 500 ml (puteți folosi jumătate de lapte, jumătate de apă) în făină și frământați aluatul, pe care îl veți lăsa la loc cald să-și dubleze volumul.

Când aluatul a crescut, transferați-l pe o suprafață de lucru și modelați-l în 28 de bile.

Lăsați bilele să se odihnească puțin (aproximativ 20 de minute), apoi rulați 27 dintre ele într-o pâine. Pune puțină brânză în fiecare. Rulați chifla și tăiați-o în jumătate, dar în diagonală.

pogacha2

Aranjați-le într-o tavă cu diametrul de 30 cm tapetată cu hârtie de copt (sau după dorință). În primul rând, 22 de jumătăți sunt aliniate, cu partea tăiată în exterior, chiar de-a lungul marginii tăvii.

Aranjam a doua parte în același mod – 18 jumătăți, cu tăietura îndreptată spre mijlocul cercului.

Puneți bila rămasă în centru și, în final, aranjați celelalte 14 jumătăți în jurul cercului.

Se mai lasa putin sa creasca, se acopera cu folie alimentara aproximativ 20 de minute pentru a se mentine la cald.

Se unge cu galbenus de ou si se presara seminte de susan, seminte de in (cat iti place, si poate si alte seminte).

Coacem la 200 de grade aproximativ 40 de minute, in functie de cuptor.

276299878 1891508187707653 7166959239028700559 n

Pune folie de aluminiu deasupra cand este rumenita si capata crusta. Când este coptă, pâinea se unge cu ulei și poate fi servită fierbinte.

 

Pofta buna!

 

 Sursa