Ingrediente:
Aluat:
- 4 ouă
- 140 g zahăr
- 1 pachet de zahar vanilat
- 8 linguri de lapte proaspăt
- 8 linguri făină simplă
- 8 linguri de unt moale
- 1 pachet de praf de copt
Crema:
- 400 ml lapte proaspăt
- 1 galbenus de ou
- 50 g zahăr
- 1 coaja de lamaie
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 lingură făină simplă
- 20 g unt
Mod de preparare:
Pune ouale intr-un bol si bate impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Bateți cu un mixer electric la viteză mare până se formează o spumă albă groasă.
Se adauga putin lapte, se adauga untul moale si se bat din nou totul bine.
La final se adauga treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si se amesteca bine.
Tapetați tava cu hârtie de copt și turnați în ea aluatul pregătit.
Coacem in cuptorul preincalzit la 200°C pentru aproximativ 20 de minute.
Scoateți crusta coptă și lăsați-o să se răcească pe hârtie.
Între timp, puteți pregăti crema.
Se toarnă laptele în cratiță și se adaugă toate ingredientele cu excepția untului.
Se amestecă cu telul tot timpul până se obține o cremă groasă.
Se ia de pe foc, se adauga untul inmuiat, se amesteca si se lasa la racit, amestecand din cand in cand.
Tăiați aluatul răcit pe hârtie de copt în dreptunghiuri de dimensiuni egale.
Ungeti fiecare cu crema pregatita, inveliti in rulouri si intindeti cu crema pe toate partile.
Aceste rulouri cu budincă sunt foarte moi și aromate!
Înainte de a le servi, le puteți stropi cu zahăr pudră sau stropiți cu ciocolată topită.
Poftă bună!