Ingrediente:
250 ml lapte cald
100 g zahăr granulat
1 lingura drojdie instant
1/3 lingurita sare
1 ou
60 g unt moale
500 g făină simplă
Umplutura:
380 g branza de vaci
100 g zahăr granulat
3 – 4 linguri smantana (20%)
1 albus de ou
Ungere:
gălbenuș de ou + 1 lingură lapte
Mod de preparare:
Într-un bol se toarnă laptele călduț, se adaugă zahăr granulat, drojdia uscată, un praf de sare, un ou și se amestecă totul bine împreună cu untul înmuiat.
Facem aluatul, pe care apoi il transferam pe o suprafata de lucru si il framantam.
Asezam aluatul intr-un bol, acoperim cu o punga de microfibra, un prosop de bumbac si lasam sa creasca.
Între timp, vom pregăti umplutura de brânză de vaci.
Puneți brânza de vaci într-un bol separat, adăugați zahărul, smântâna, albușul și piureați cu un piure de cartofi.
Transferați aluatul crescut pe o suprafață de lucru, împărțiți-l în două părți și întindeți-l pe ambele.

În același timp, tăiem același model de grilă pe fiecare bucată.
Acum stratificați o cantitate adecvată de umplutură de brânză de vaci și rulați-o.
Asezati-le una langa alta pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt si ungeti cu galbenus de ou batut cu lapte.
Coacem in cuptorul preincalzit la 200°C pentru aproximativ 20-25 de minute pana se rumenesc.
Pofta buna!