Se face usor si este tare bun.
Ingrediente:
250 g ciocolata amara
250 g biscuiti simpli
100 g unt
150 g zaar
3 oua
2 lingurite esenta rom
2 linguri cacao
200 g nuca
optional 1 lingura de ness
Mod de preprare:
Topeste ciocolata pe baie de abur cu un pic de ulei. Adauga nessul frecat cu 1-2 lingura de apa fierbinte. Omogenizeaza cu o spatula de silicon si lasa compozitia la racit. Adauga apoi cacaua si omogenizeaza bine.
Intr-un vas incapator pune biscuitii. Sfarama-i cu mana, bucatele mici, nu pulbere.
Untul la temperatura camerei il spumezi bine-bine cu zaharul. Adauga rand pe rand ouale, ca pentru maioneza, si incorporeaza bine dupa fiecare ou.
Peste crema de unt adauga putin cate putin ciocolata racorita, omogenizeaza cu un tel. Va rezulta o crema groasa, spumoasa, densa si tare buna. Adauga in ea si esenta de rom si nuca usor prajita si tocata grosier.
Toarna toata aceasta compozitie peste bscuiti. Amesteca bine cu o lingura de lemn, astfel incat toti biscuitii sa fie acoperiti de crema.
Da la frigider pentru 30 de minute. Dupa aceasta perioada scoti compozitia, o pui pe masa de lucru si formezi un salam mai mare sau 2 salamuri de biscuiti mai mici. Le invelesti in folie de aluminiu si le dai la frigider peste noapte.
A doua zi portionezi.
Pofta buna!
Sursa:Artă și savoare