Există câteva mese care sunt cu adevărat memorabile. Dacă căutăm originea lor, de multe ori putem fi foarte surprinși că pregătirea lor este mult mai ușoară decât pare.
Sfecla roșie a fost mult timp considerată un aliment unic, plin de vitamine. În plus, are efecte cu adevărat benefice asupra sănătății asupra organismului nostru, așa că cu siguranță nu ar trebui să-l omitem din alimentație. Pe internet găsim mai multe rețete pentru prepararea lui, dintre care una include și o salată delicioasă și rapidă.
Ingrediente:
- sfeclă roșie de mărime medie
- morcov
- 3 muraturi
- 100 de grame de fasole conservată
- 3 linguri de ulei vegetal
- 1/3 lingurita mustar
- patrunjel, ceapa verde, sare
Mod de preparare:
Primul pas este să pregătești sfecla roșie. Acest lucru poate dura câteva zeci de minute, deoarece sfecla rămâne tare mult timp. Se fierb morcovii in apa cu putină sare, apoi se curătă ambele tipuri de legume. Sfecla trebuie manipulată cu mare grijă, deoarece se pătează ușor, iar culoarea lor este foarte puternică și greu de spălat. Dupa ce am curatat legumele, le radem pe razatoarea fina si le asezam intr-un bol.
Salata nu este deloc complicată, baza ei este amestecarea
Tăiați castraveții murați în cuburi mici și adăugați-i în bol. Amestecam totul cu grija si adaugam fasolea clatita sub apa rece, in amestecul de legume. Adăugați treptat ulei vegetal, muștar și sare în salata pe care am creat-o în bol. Amesteca totul din nou si pune-l la loc racoros pentru cateva minute. O salată simplă, gustoasă și mai ales plină de vitamine este acum gata de consum.
O astfel de salată este ideală mai ales pe vreme mohorâtă
Salata de sfeclă roșie este un ajutor ideal în perioada în care este nevoie de o activitate mai mare a imunității noastre. Acest lucru vine foarte des cu o schimbare a vremii, mai ales toamna. Acest moment este cel mai potrivit pentru prepararea unei salate delicioase, care ne va ajuta să întărim sistemul imunitar.
Pofta buna!