Ingrediente:
- 200 g cașcaval
- 350 g șuncă
- 5 ouă fierte tari
- 1-2 castraveți
- maioneză
- sare, piper
- roșii cherry pentru decor
- pătrunjel
Mod de preparare:
- Ouăle fierte se curăță de coajă și se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari.
- Se rade și cașcavalul, folosind aceeași răzătoare.
- Șunca se taie mărunt. Tăiem castraveții în fâșii scurte.
- Toate ingredientele se așază într-un bol încăpător.
- Se adaugă smântâna, sare și piper, apoi maioneza.
- Se omogenizează bine, după care se lasă la rece cca 2 ore, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
- Se poate servi ca atare, sau se decorează după plac pentru a aranja salata. La final, decorăm cu un strat de maioneză, catva rosii și gălbenușuri pisate, dacă v-au mai rămas.
- Decorul meu este simplu, dar de efect, cu roșii cherry și galbenus de ou, dar se pot folosi si măsline negre.