Salata “Împărătească” este o salată festivă delicioasă, cu gust original și aspect uimitor. Ingredientele sunt dintre cele mai rafinate, de aceea această gustare va deveni vedeta culinară pe masa de sărbătoare. Preparați-o măcar o dată în an și vă veți simți cu adevărat regina bucătăriei, iar oaspeții vor aprecia salata la cel mai înalt nivel!
Ingrediente:
-500 g de calamari
-10 ouă
-250 g de bastoane de crabi
-200 g de caviar roșu
-7-8 măsline
-mărar după gust
-pătrunjel după gust
-maioneză după gust
Mod de preparare:
1. Curățați calamarii și turnați deasupra apă clocotită. Fierbeți-i timp de un minut și scurgeți apa. Puneți vasul cu calamari în apă rece și spălați-i bine.
2. Tăiați calamarii fâșii.
3. Fierbeți ouăle și separați gălbenușurile de albușuri. Tăiați albușurile fâșii subțiri. Nu veți avea nevoie de gălbenușuri.
4. Mărunțiți bastoanele de crabi.
5. Tocați verdeața.
6. Așezați salata în straturi în felul următor: carnea de calamari, maioneza, albușurile, mărarul și pătrunjelul, bastoanele de crabi, albușurile, maioneza, caviarul. La dorință puteți modifica ordinea straturilor și puteți folosi gălbenușurile în locul unui strat.
7. Decorați salata cu măsline.
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul