Checuri Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Simplu și decorativ, dar foarte gustos și parfumat… Chec de sarbatoare facut in casă cu fructe confiate, nuci si stafide

 

 

Simplu și decorativ, dar foarte gustos și parfumat… Chec de sarbatoare facut in casă cu fructe confiate, nuci si stafide

Ingrediente:

260 g făină
1 praf sare
12 g praf de copt (1 plic)
3 ouă
225 g zahăr
120 ml ulei
240 ml lapte
1 lingură extract de vanilie

Umplutura:
1 măr ras
suc de coajă de lămâie 1/2 lămâie
50 g stafide (galbene și maro)
50 g fructe colorate confiate
30 g nuci tocate grosier
1 lingură amidon/agent de îngroșare

Glazura:
100 g zahar pudra
2-3 linguri lapte (la nevoie)
un amestec de nuci si fructe confiate pentru decor

 

Mod de preparare:

1. Porniți cuptorul să se încălzească la 180 de grade. Adăugați un praf de sare și praf de copt în făină.

Într-un castron adânc, bate ouăle până devin spumoase, adăugând treptat zahărul. Apoi adăugați uleiul, laptele și vanilia și amestecați bine.

2. Adăugați treptat făina la ingredientele lichide. Se amestecă până când nu se formează cocoloașe, dar amestecul rămâne spumos.

Tapetați sau ungeți și făinați o tavă de tort de 29×12 cm și 6 cm înălțime.

3. Tăiați mărul în bucăți mici, adăugați coaja de lămâie rasă și zeama de la o jumătate de lămâie.

Adaugati nucile tocate, stafidele si fructele confiate tocate. Adăugați o lingură de amidon și amestecați.

Straturile se dispun astfel: O treime din aluat, jumătate din amestecul de fructe, o treime din aluat, jumătate din amestecul de fructe și se termină cu aluatul.

Coacem in cuptorul bine incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 40-45 de minute.

5. Lasam prajitura sa se raceasca, apoi turnam peste glazura alba (amesteca zaharul pudra cu putin lapte pentru a obtine un amestec gros amorf) si decoram cu fructe confiate tocate.

Pofta buna!

 

 Sursa