Ingrediente:
o bucată de slănină cu dungi de carne (piept de porc, spre exemplu);
câțiva căței de usturoi;
condimente — după gust.
5 sau 6 prune uscate;
Pentru 1 litru de saramură:
1 litru de apă;
½ pahar de sare grunjoasă;
o mână de coji de ceapă;
o ceapă (oferă mai multă aromă) — opțional.
Mod de preparare:
Pregătiți saramura: puneți toate ingredientele necesare într-o cratiță și dați-le în clocot. Scufundați bucata de slănină tăvălită prin condimente în saramura fierbinte. Fierbeți-o timp de 10 minute, având grijă să fie în totalitate acoperită cu lichid.
Luați cratița de pe foc. Lăsați slănina în saramură să se răcească, după care puneți deoparte cratița, care le conține, pentru 24 ore. Scoateți slănina din cratiță. După ce se va scurge saramura de pe ea, ungeți-o cu usturoi pisat. Cine adoră condimentele, o poate tăvăli încă o dată prin acestea.
Puneți slănina la frigider pentru 24 ore, după care transferați-o în congelator.
Poftă bună!