Preparate fara carne

Șnițele din dovlecel, crocante si delicioase cu aluat de brânză pe care le vei prepara cu drag mereu. Datorită unui truc ingenios, gustul lor va încânta întreaga familie

 

 

Șnițele din dovlecel, crocante si delicioase cu aluat de brânză pe care le vei prepara cu drag mereu. Datorită unui truc ingenios, gustul lor va încânta întreaga familie

 

Aflați cum să pregătiți felii de dovlecei suculente și crocante într-un aluat de brânză, iar gustul lor va încânta întreaga familie. 

Pentru ca dovleceii să-și păstreze sucul și crusta să nu se udezeasca , nu doar acoperiți feliile de dovlecel cu făină și ou, ci adăugați pesmet și brânză la ele, pesmetul absoarbe umezeala. Dacă le pregătiți cu cartofi, veți avea un prânz de care se va bucura toată familia.

 

Ingrediente:

  • 2 dovlecei mari
  • 100 de grame cascaval sau branza tare
  • câte o linguriță de pătrunjel uscat și boia de ardei
  • 4 ouă
  • 100 de grame de pesmet
  • 50 de grame de făină
  • sare, piper dupa gust
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

In primul rand pregatiti preparatele alese (nu trebuie sa va lipseasca furculita, razatoarea, fundul de taiere, vasul, farfurii, tigaia) si ingredientele necesare.

În prima etapă de preparare, luați dovleceii și spălați-i sub un jet de apă rece .

După aceea, așezați-i pe o placă de tăiat și folosiți o furculiță pentru a face caneluri longitudinale în ei. Tăiați dovleceii astfel pregătiți în felii lungi și subțiri, întindeți-i pe o masă de tăiat și asezonați-i pe ambele părți după gust.

 

Lăsați dovlecelul sărat și piperat să se odihnească aproximativ 20 de minute. Între timp, luați o răzătoare pe care să pregătiți brânza tare cântărită (alegeți o răzătoare fină pentru prelucrarea ei).

Pune branza rasa intr-un bol si adauga o lingurita de patrunjel uscat , o lingurita de boia de ardei dulce macinat si 4 oua intregi. Bateți amestecul cu o furculiță până la omogenizare. Dupa care luati o farfurie adâncă și amesteti pesmetul cu făina.

 

 

Treceti feliile individuale de dovlecel  prin amestecul de făină și pesmet, apoi puneți-le în aluatul de brânză și apoi înapoi în pesmet.

Prăjiți feliile de dovlecel învelite astfel în aluat de brânză într-o tigaie încălzită cu suficient ulei vegetal (de preferință ulei de floarea soarelui).

 

 

În timpul prăjirii, reduceți focul la minimum și acoperiți tigaia cu un capac. Prăjiți-le acoperite aproximativ 4-5 minute. După timpul necesar, întoarceți-le  și prăjiți (din nou acoperit) încă 5 minute.

Serviți-le încă fierbinți, fie singure , fie cu cartofi sau piure. Ca garnitură, alege ceva mai puțin pronunțat – orice gust mai ascuțit va îneca tonul delicat al dovleceilor.

 

Pofta buna!

 

 Sursă