Flori si gradina

Știați că Maghiranul este recomandat de terapeuţi ca leac pentru tulburări digestive, stări febrile, anxietate, dureri musculare și articulare?

 

 

Știați că Maghiranul este recomandat de terapeuţi ca leac pentru tulburări digestive, stări febrile, anxietate, dureri musculare și articulare?

Maghiranul este un condiment apreciat datorită gustului deosebit, intens și dulceag. Planta de maghiran însă este folosită adesea și ca remediu natural în mai multe afecțiuni.

Principiile active ale maghiranului vin în sprijinul persoanelor cu tulburări digestive, vulnerabile la răceli, în stări febrile, în anxietate, dureri musculare și articulare.

Totodată, fitoterapeuţii recomandă maghiranul ca o alternativă la tratamentul cu sunătoare, în stările depresive ale adulţilor, deoarece terapia cu sunătoare este bine să fie întreruptă când şi când, şi înlocuită cu maghiran.

Reglează circulaţia periferică

Tot mai frecvent, maghiranul este indicat şi persoanelor care au probleme cu circulaţia periferică (picioarele lor sunt mereu reci), dar şi celor care obosesc foarte repede sau se trezesc deseori pe parcursul nopţii din cauza contracţiilor musculare.

Uleiul de maghiran tratează gripa şi oreionul

Uleiul din compoziţia maghiranului ucide microbii şi combate înmulţirea bacteriilor rele. De aceea, datorită efectului antiseptic, acest ulei antiviral este recomandat de specialişti tratamentul unor afecţiuni frecvente, precum gripa şi oreionul.

Mai mult, uleiul de maghiran este un excelent cicatrizant pentru diferite răni care se închid foarte greu, previne tetanosul şi tratează numeroase afecţiuni digestive, chiar şi ulcerele interne.

Ulei de maghiran este utilizat şi în tratamentul durerilor musculare şi articulare. Diluaţi 3 picături de ulei esenţial in 10 ml de ulei excipient, după care se masează zona afectată.

Infuzia de maghiran cu efect calmant

Se prepară din 1-2 linguriţe de frunze uscate, la o cană de 250 ml de apă clocotită. După 15 minute de infuzare se strecoară. Se consumă 1-2 căni pe zi, între mese. În caz de insomnie sau de nelinişte, se bea o cană de infuzie înainte de culcare. După administrare, consumatorul este învăluit de o senzaţie de căldură şi de linişte.

Infuzia concentrată, un antidepresiv excelent

Se infuzează 6 linguriţe de plantă mărunţită într-o cană cu apă clocotită, timp de 15 minute. Ceaiul induce o stare de bună dispoziţie, fiind un remediu pentru depresii, stări anxioase şi diferite nevroze, susţin specialiştii.

Infuzia concentrată, indicată şi supraponderalilor

Această infuzie s-a dovedit foarte bună şi pentru persoanele supraponderale, iar efectul se menţine pe termen lung, precizează terapeuţii europeni.

Calmează durerile menstruale

Ceaiul de maghiran poate regla ciclul menstrual și restabili echilibrul hormonal la femeile cu un ciclu neregulat. De asemenea, poate ajuta la tratarea sindromului ovarului polichistic, o tulburare hormonală cu simptome precum perioadele neregulate și acneea.

Decoctul cu efect sedativ

Se pune o linguriţă de plantă mărunţită într-o cană de 250 ml de apă rece. Se lasa pana a doua zi dimineata, cand se strecoară şi se bea. Fitoterapeuţii recomandă să se consume 1-2 căni pe zi, timp de 3-4 zile.

Decoctul are efect sedativ în caz de nevroze, dar combate şi durerile abdominale, infecţiile renale şi înlătură mirosul neplăcut de halenă.

Tinctura de maghiran

Tinctura de maghiran este bogată în principii active ușor absorbite de organism. Tinctura poate fi obținută prin amestecarea a 50 g de plantă uscată cu 200 ml alcool alimentar.

Preparatul se agită bine și se lasă la macerat pentru 2 săpatămâni. La final se strecoară și se depozitează în sticle sterile. Se consuma 25-30 de picaturi inainte de masa.

Tinctura cu maghiran este eficienta in cazurile de indigestie, crampe abdominale si alte afectiuni ale intestinelor. Amelioreaza starile de greata si ajuta la eliminarea gazelor intestinale.

 

 Sursa