Chiftele de dovlecel cu ardei dulci, brânză și fulgi de ovăz. Se dovedește foarte apetisant și satisfăcător.
Ingrediente:
- dovlecel, 2 buc;
- ardei dulce, 1 bucată;
- ouă, 2 buc;
- brânză, 130 g;
- fulgi de ovaz, 0,5 cani;
- făină, 2 – 3 linguri;
- verdeata si usturoi dupa gust;
- condimente și ierburi aromate după gust.
Mod de preparare:
Trei dovlecei curatati si dati pe răzătoarea grosieră, adăugați sare și lăsați 10 minute.
Tăiați mărunt ardeiul dulce.
De asemenea, tocam marunt verdeata si usturoiul.
Brânza se dă pe răzătoare grosieră.
Stoarceți masa de dovlecel.
Adăugați ardei gras, ierburi și usturoi, brânză, ouă, fulgi de ovăz, condimente și ierburi aromatice la dovlecel.
Se amestecă bine și se lasă amestecul timp de 10 minute să se înmoaie fulgii.
Se adauga faina si se amesteca. Dacă masa este lichidă, adăugați mai multă făină.
Se prăjește într-o tigaie încălzită până se rumenește pe ambele părți la foc mic. Întindeți amestecul cu o lingură; puteți face chiftele mari plate sau clasice.
Acoperiți tigaia cu un capac pentru a vă asigura că totul este bine gătit.
Servim acest fel de mâncare gustos și sănătos cu diferite sosuri, pe care le puteți face din smântână sau maioneză cu ierburi și usturoi.
Pofta bună!