Panificatie

Super prăjiturele gata în 5 minute, cele mai bune, foarte delicioase… trebuie să îl încercați

 

 

Super prăjiturele gata în 5 minute, cele mai bune,  foarte delicioase… trebuie să îl încercați

 

Ingrediente:

1 ou
60 g zahar
1 pliculet zahar vanilat
2 linguri iaurt gros sau smantana
70 ml ulei
2 linguri amidon de porumb
praf de sare
260 g faina
1 lingurita praf de copt

Pentru umplutură:
100 g Nutella sau ciocolată moale
50 g migdale

 

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele într-un castron adânc: ou, zahăr, vanilie, iaurt și ulei, apoi amestecă bine pentru a uniformiza amestecul.

Apoi adăugați ingredientele uscate: sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu și făină.

Adaugati faina treptat. La final, ar trebui să obțineți un aluat fin, neted și moale, care nu se lipește de mâini, dar este ușor de modelat manual.

Lăsați-l la frigider în timp ce pregătiți umplutura.

Pentru umplutură folosește niște ciocolată moale. Dacă folosești Nutella, ar trebui să aibă o consistență moale, dar nu prea curgătoare.

Adăugați migdalele tocate fin/măcinate și amestecați.

Puneți aluatul pe o suprafață de lucru înfăinată ușor și întindeți-l într-o foaie subțire. Tăiați capetele pentru a obține un pătrat perfect. Apoi tăiați-o în 4 fâșii lungi de aceeași lățime.

Împărțiți umplutura în 12 părți și modelați fiecare parte într-o minge, apoi o rolă. Aranjați 3 rulouri de ciocolată de-a lungul fiecărei fâșii de aluat.

Apoi închideți benzile și modelați-le în rulouri, ușor aplatizate. Cu partea netă a unui cuțit, treceți peste fiecare rolă, făcând linii diagonale (modele), apoi tăiați-le în 7 fursecuri mai mici sau la lungimea dorită.

Aranjați-le pe o foaie de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 20 de minute.

Le lasam sa se raceasca putin, apoi le stropim generos cu zahar pudra.

 

Poftă bună!

 

 Sursa