Desert

Tartă cu cireșe si cremă și migdale! – o adevărată încântare pentru papilele gustative

 

 

Tartă cu cireșe si cremă și migdale! – o adevărată încântare pentru papilele gustative

 

Daca vrei sa te rasfeti cu un desert delicios, incearca prajitura cu blat de cocos, crema de vanilie si coacaze rosii. Iti garantez ca te vei indragosti instant de gustul sau deosebit.

Ingrediente:  

Aluat:

  • Gălbenușuri: 4 buc
  • Zahar: 100 g
  • Unt: 130 g
  • Făină simplă: 350-400 g
  • Praf de copt: 1,5 lingurite

 Crema:

  • Albusuri: 4 buc
  • Zahar: 130 g
  • Smântână (20%): 400 g
  • Zahăr vanilat: 1 plic
  • Amidon de porumb: 3 linguri
  • Cireșe: 100 g (dacă sunt disponibile sau alte fructe), stropite cu 1 linguriță de amidon

 

Mod de preparare: 

1. Pregătiți aluatul: Bateți gălbenușurile cu 100 g zahăr, adăugați untul moale și amestecați. Se adauga apoi faina cernuta si praful de copt si se framanta aluatul. Împărțiți în două părți și puneți la frigider pentru 30 de minute.

Plăcintă cu cireșe cu cremă și migdale, la fel ca a bunicii!

 

2. Pregătiți umplutura: bate albușurile spumă, adăugând treptat 130 g zahăr și zahăr vanilat. Se amestecă apoi smântâna și amidonul, amestecând până la omogenizare. Ungeți cireșele în amidon.

3. Asamblați tortul: Tapetați tava cu hârtie de copt. Așezați uniform partea mai mare a aluatului pe fund, adăugați umplutura de cremă și cireșe. Răzuiti a doua parte mai mică de aluat pe o răzătoare grosieră și presară deasupra.

4. Coacerea: Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 40-45 de minute, pana cand prajitura devine maro aurie.

5. Servire: Lăsați tortul să se răcească înainte de servire și apoi bucurați-vă de aroma sa irezistibilă

Plăcintă cu cireșe cu cremă și migdale, la fel ca a bunicii!

 

Putem presara prajitura rece cu zahar pudra inainte de servire.

 

Pofta buna!

 

 Sursă