Dacă sunteți iubitori de mere, atunci această rețetă cu siguranță că o să vă placă! Vă prezentăm o rețetă de tartă delicioasă cu mere, cremă fină și caramel. Se prepară rapid și este nemaipomenit de delicioasă. Mereu o prepar atunci când vine mama la mine, pentru că este preferata ei!
Ingrediente:
500 g | Aluat foietaj fără drojdie |
5 bucăți | Mere |
4 bucăți | Ouă |
300 ml | Lapte |
80 g | Făină |
60 g | Zahăr |
50 ml | Unt topit |
1 lingură | Zahăr brun |
50 g | Înghețată |
2 linguri | Sos de caramel |
Mod de preparare:
- Puneți foaia de aluat foietaj într-o tavă cu dimensiunea (25×30 cm) tapetată cu hârtie de copt. Ridicați aluatul și pe bordurile tăvii.
- Curățați merele de coajă, le tăiați în jumătate și le îndepărtați cotorul. Tăiați atent jumătățile de mere în felii subțiri (le lăsați jumătăți întregi) și aranjați jumătățile feliate de mere în tavă peste aluatul foietaj.
- Într-un bol spargeți ouăle, adăugați laptele, făina, zahărul, untul topit și amestecați bine. Turnați compoziția obținută în tavă peste mere.
- Presărați cu zahăr brun și dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 170°C, pentru 30 de minute. Apoi lăsați tarta să se răcească.
- Serviți tarta de mere cu înghețată de vanilie și sos de caramel.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!