Torturi

Tartă delicioasă desi ușor neobișnuită și răcoritore care va atrage atenția tuturor. Oricine o poate face, iar cea mai bună parte este că nu trebuie coaptă în cuptor

 

 

Tartă delicioasă desi ușor neobișnuită și răcoritore care va atrage atenția tuturor. Oricine o poate face, iar cea mai bună parte este că nu trebuie coaptă în cuptor

 

Ingrediente:

  •  blat din biscuiti matuntiti – 100 g;
  • unt – 50 g;
  • mascarpone – 350 g;
  • lapte condensat – 150 g;
  • smântână (minim 30% grăsime) – 200 g;
  • 1 lamaie verde (suc – 25 g, coaja – 1 lingurita);
  • frunze de mentă – 5-10 g;
  • gelatină – 10 g.

 

Mod de preparare:

Zdrobiți fursecurile până devin sfărâmicioase, adăugați untul topit și amestecați până se omogenizează.

Pregătiți o matriță cu un diametru aproximativ de 19 cm. Acoperiți fundul formei cu hârtie de copt.

Se toarnă masa rezultată în recipient și se distribuie uniform.

Prajitura Mojito

Se amestecă mascarpone cu laptele condensat și se bate până la omogenizare, adăugând treptat smântâna la amestecul rezultat.

Combinați menta și sucul de lămâie într-un blender. Se adauga totul, impreuna cu coaja de lamaie, in crema si se bate pana se omogenizeaza.

La final adaugam gelatina racita si amestecam totul bine din nou.

Prajitura Mojito

Transferați masa rezultată într-un recipient cu bază de biscuiți, neteziți-o bine și puneți-o la frigider pentru a se întări pentru cel puțin 3 ore.

Apoi nu mai rămâne decât să scoți tortul din tavă. Inainte de servire se orneaza cu frunze de menta. Delicios!

Prajitura Mojito

 

Pofta buna!

 

 Sursă