Ingrediente:
Bază:
- 1 pachet de foietaj proaspăt (275 g)
Crema:
- 200 ml lapte
- 2 linguri de zahar
- 1/2 pachet praf de budincă de vanilie
Decor:
- 1 ou (pentru periaj)
- alune tocate (pentru decor)
- zahăr pudră (pentru decorare)
- 1 mână de afine (pentru garnitură)
Mod de preparare:
Pregătirea cremei
Se toarnă laptele într-o cratiță, se adaugă zahărul și praful de budincă de vanilie. Se incinge la foc mic, amestecand continuu, pana cand amestecul se ingroasa intr-o crema fina.
După gătire, lăsați crema să se răcească la temperatura camerei.
Modelarea aluatului
Pregătiți aluatul foietaj și folosiți un tăietor de prăjituri pentru a crea cercuri mai mari.
Tăiați cercuri mai mici în centru pentru a crea rame circulare delicate.
Ungeți cercurile întregi cu ou bătut și acoperiți-le cu ramele decupate.
Asezati-le pe o tava tapetata cu pergament si ungeti-le cu oul ramas pentru a le face stralucitoare.
Coacerea
Se presară marginile cu alune tocate mărunt și se înțeapă ușor centrele cu o furculiță.
Coacem in cuptorul preincalzit la 200°C pentru aproximativ 15 minute, pana devine auriu si crocant.
Umplerea și decorarea
Odată prăjită și răcită ușor, scobiți centrul și pudrați ușor cu zahăr pudră cernut.
La final, umpleți desertul cu cremă și decorați cu afine și frunze de mentă.
Sfaturi pentru îmbunătățirea rețetei:
Puteti adauga putina coaja de lamaie in crema pentru un gust proaspat.
In loc de afine foloseste zmeura sau capsuni, in functie de anotimp.
Daca vreti prajiturile si mai bogate, adaugati in centru putina frisca sau mascarpone.

Poftă bună!