Panificatie

Tarte delicioase din foietaj cu budincă de vanilie, afine și nuci

 

 

Tarte delicioase din foietaj cu budincă de vanilie, afine și nuci

Ingrediente:

Bază:

  • 1 pachet de foietaj proaspăt (275 g)

Crema:

  • 200 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 pachet praf de budincă de vanilie

 Decor:

  • 1 ou (pentru periaj)
  • alune tocate (pentru decor)
  • zahăr pudră (pentru decorare)
  • 1 mână de afine (pentru garnitură)

 

Mod de preparare:

 Pregătirea cremei

Se toarnă laptele într-o cratiță, se adaugă zahărul și praful de budincă de vanilie. Se incinge la foc mic, amestecand continuu, pana cand amestecul se ingroasa intr-o crema fina.

Tarte elegante cu cremă din foietaj cu alune și afine - delicate, fragile și fermecătoare vizual

Tarte elegante cu cremă din foietaj cu alune și afine - delicate, fragile și fermecătoare vizual

După gătire, lăsați crema să se răcească la temperatura camerei.

Modelarea aluatului

Pregătiți aluatul foietaj și folosiți un tăietor de prăjituri pentru a crea cercuri mai mari.

Tarte elegante cu cremă din foietaj cu alune și afine - delicate, fragile și fermecătoare vizual

Tarte elegante cu cremă din foietaj cu alune și afine - delicate, fragile și fermecătoare vizual

Tăiați cercuri mai mici în centru pentru a crea rame circulare delicate.

Tarte elegante cu cremă din foietaj cu alune și afine - delicate, fragile și fermecătoare vizual

Tarte elegante cu cremă din foietaj cu alune și afine - delicate, fragile și fermecătoare vizual

Ungeți cercurile întregi cu ou bătut și acoperiți-le cu ramele decupate.

Tarte elegante cu cremă din foietaj cu alune și afine - delicate, fragile și fermecătoare vizual

Asezati-le pe o tava tapetata cu pergament si ungeti-le cu oul ramas pentru a le face stralucitoare.

Tarte elegante cu cremă din foietaj cu alune și afine - delicate, fragile și fermecătoare vizual

Coacerea

Se presară marginile cu alune tocate mărunt și se înțeapă ușor centrele cu o furculiță.

Tarte elegante cu cremă din foietaj cu alune și afine - delicate, fragile și fermecătoare vizual

Tarte elegante cu cremă din foietaj cu alune și afine - delicate, fragile și fermecătoare vizual

Coacem in cuptorul preincalzit la 200°C pentru aproximativ 15 minute, pana devine auriu si crocant.

Umplerea și decorarea

Odată prăjită și răcită ușor, scobiți centrul și pudrați ușor cu zahăr pudră cernut.

Tarte elegante cu cremă din foietaj cu alune și afine - delicate, fragile și fermecătoare vizual

Tarte elegante cu cremă din foietaj cu alune și afine - delicate, fragile și fermecătoare vizual

Tarte elegante cu cremă din foietaj cu alune și afine - delicate, fragile și fermecătoare vizual

La final, umpleți desertul cu cremă și decorați cu afine și frunze de mentă.

Tarte elegante cu cremă din foietaj cu alune și afine - delicate, fragile și fermecătoare vizual

Sfaturi pentru îmbunătățirea rețetei:

Puteti adauga putina coaja de lamaie in crema pentru un gust proaspat.

In loc de afine foloseste zmeura sau capsuni, in functie de anotimp.

Daca vreti prajiturile si mai bogate, adaugati in centru putina frisca sau mascarpone.

Tarte elegante cu cremă din foietaj cu alune și afine - delicate, fragile și fermecătoare vizual

 

Poftă bună!

 

Tarte elegante cu cremă din foietaj cu alune și afine - delicate, fragile și fermecătoare vizual

Sursă