Remedii naturiste

Te doare capul? Îți cade părul? De vină ar putea fi lipsa acestor alimente!

 

 

Te doare capul? Îți cade părul? De vină ar putea fi lipsa acestor alimente!

 

 

Caderea excesiva a parului, eruptiile cutanate, pielea uscata sau alte modificari bruste care se produc in corp sunt adesea semne prin care corpul nostru ne arata ca ceva nu este in regula.

Adesea este suficient sa suplimentezi un anumit tip de vitamine sau minerale si problema dispare brusc. Cu toate acestea, este important sa aflam ce anume lipseste din corpul nostru.

Corpul nostru ne arata discret ca are nevoie de vitamine sau alte substante necesare. Insa, este necesar sa observam aceste semne la timp si sa-i oferim rapid organismului ceea ce are nevoie.

In caz contrar, ne putem confrunta cu probleme grave de sanatate. Inainte de a apela la suplimente nutritive artificale, incearca sa folosesti alimente cat mai naturale.

Alimetne impotriva migrenelor si durerilor de cap

Acid folic si vitamina B12

Daca nu primeste aceste elemente, corpul sufera de stres. Astfel, persoana in cauza devine iritata si nervoasa. Lipsa acestor substante pe termen lung duce la consecinte mai grave.

Iti poti lua suficient acid folic din broccoli, spanac, sparanghel, dovleac, sfecla si avocado. De asemenea, poti lua vitamina B12 din oua.

Cupru si fier

Femeile se confrunta, cel mai adesea, cu lipsa acestor elemente. Au migrene, depresie si tensiune arteriala redusa. Pentru a-i oferi corpului cupru, trebuie sa manance fasole, nuci si branza de capra. Fierul se gaseste in alge marine, susan, seminte si ficat.

Vitamina B6

Pentru a ameliora durerile de cap si greata, trebuie sa consumi alimente usor digerabile. De asemenea, si consumul de vitamina B6 este util. Se gaseste in cereale, legume proaspete, ficat si fasole.

Vitamina D

S-a constatat ca la persoanele al caror sange are un nivel redus de vitamina D, simptomele durerilor de cap apar cu 20% mai des. Deci, ar trebui sa consume mai multe fructe de mare, oua, fasole si produse lactate. Si, de asemenea, trebuie sa se expuna mai mult la soare.

Semne care indica lipsa anumitor vitamine

Buze crapate

Daca ai constant buzele crapate si uscate, in ciuda faptului ca le ingrijesti si hidratezi corespunzator, cel mai probabil ai un deficit de fier, zinc si vitamine din grupa B (B3, B2, B12).

Vegetarienii se confrunta adesea cu aceasta problema, deoarece aceste substante sunt obtinute, in principal, din carne.

Ce ar trebui sa incluzi in dieta ta? Carne de vita, vanat, carne de pasare, dar si peste – in special ton si somon. La fel de importante sunt ouale, leguminoasele, lintea si nucile.

De asemenea, se recomanda consumul de alimente bogate in vitamina C, deoarece aceasta vitamina face absorbita fierului mai rapida si mai usoara. Printre aceste alimente se numara broccoli, ardei rosu, varza si conopida.

Caderea excesiva a parului

Daca te-ai confruntat recent cu pierderea excesiva a parului, inseamna ca organismului tau ii lipseste vitamina B7 – care este numita si vitamina parului frumos si sanatos. Cu aceasta problema se confrunta persoanele care consuma oua crude.

Ouale proaspete sunt o sursa bogata de proteine. Cu toate aceste, proteina avidin care se gaseste in ouale crude, blocheaza absorbtia vitaminei B7.

Ce ar trebui sa incluzi in dieta ta? Incepe sa consumi oua fierte in loc de oua crude si include in dieta ta somon, avocado, ciuperci, conopida, soia, nuci, zmeura si banane.

Dureri musculare si crampe

Crampele si durerea musculara pot fi foarte neplacute. Daca ai crampe in mod regulat, poate fi un semn ca nivelul de magneziu din corp este foarte scazut. Magneziul si vitaminele D, E si B pot preveni, in mod eficient, crampele musculare.

Prin urmare, consulta medicul pentru a verifica nivelul acestor vitamine si asigura-te ca obtii doza zilnica recomandata pentru fiecare. De asemenea, poti incerca sa atenuezi disconfortul cauzat de crampe prin masarea muschilor afectati cu miscari circulare.

Multi oameni nu au suficient magneziu, pentru ca duc un stil de viata nesanatos. Aceste alimente pot creste nivelul de magneziu: nuci si seminte, cereale, paine integrala, fasole, fructe proaspete si uscate, legume, peste.

 

Sursa