Ingrediente:
Branza mascarpone
Piscoturi
Oua
Cafea aromata si de buna calitate
Zahar
Amaretto
Cacao
Mod de preparare:
1. Pentru a pregati tiramisu original, bate spuma 3 albusuri cu 3 linguri cu zahar.
2. Separat, freaca 6 galbenusuri cu 3 linguri de zahar pana devine o crema deschisa la culoare, iar zaharul s-a topit.
3. Adauga branza mascarpone si 2 linguri cu amaretto si, la final, incorporeaza cu miscari de sus in jos spuma de albusuri.
4. Inmoaie piscoturile in cafeaua proaspat preparata (si racita) si asaza-le pe fundul unei tavi.
5. Toarna deasupra jumatate din crema de tiramisu si pune deasupra un alt rand de piscoturi inmuiate in cafea.
6. Acopera cu restul de crema si pudreaza cu cacao. Acopera tiramisu original italian cu o folie alimentara si da la rece 4-6 ore.
Stiai ca:
- Tiramisu este desertul italian pe care-l gasim in toate meniurile restaurantelor din intreaga lume.
Pofta Buna!
Sursa: podu doamnei oficial