Ardeii grasi pot fi preparati intr-o varietate de moduri – va oferim unul dintre cele mai delicioase, in sos de mustar.
Ingrediente :
-ardei dulce, 3 kg;
– otet, 250 ml;
– apa, 1 l;
– sare, 2 linguri;
– zahăr, 4 linguri;
– usturoi, 4 catei;
– boabe de piper, 1 lingura;
— ienibahar, 6 buc;
— foi de dafin, 4 buc;
— ulei vegetal și muștar moale, câte 1 litru.
Mod de preparare:
Curatam ardeii dulci de seminte, scoatem tulpinile si ii taiem fasii.
Adăugați oțet în apă – puteți folosi oțet obișnuit sau de mere, după gust.
Adăugați zahăr și sare, dafin, boabe de piper și ienibahar și căței de usturoi.
Aduceți marinada la fiert, gătiți timp de 2 minute și adăugați piper. Se lasa in apa 15 minute.
Scoatem ardeiul si lasam sa se scurga excesul de lichid.
Se răcește până devine cald.
Se bate muștarul cu un mixer și se toarnă uleiul vegetal pe părți.
Sfat : bateți sosul până când adăugati tot uleiul.
Turnați sosul peste ardei și amestecați totul bine, astfel încât sosul să acopere toate fâșiile de ardei.
Gustati de sare si daca nu aveti suficienta mai adaugati.
Așezați strâns ardeii în borcane care au fost sterilizate în prealabil împreună cu capacele.
Înșurubați capacele și păstrați la frigider.
Pofta buna!