“Tocana de legume cu orez” este o gustare savuroasă, care se prepară foarte simplu și este incredibil de gustoasă. În borcane sunt adunate toate legumele toamnei, care sunt combinate cu orez și usturoi aromat pentru un gust bogat și plin de culoare. Iarna veți savura cu plăcere această gustare delicioasă!
Ingrediente:
-2 kg de dovlecei
-1 kg de morcovi
-1 kg de roșii
-1 kg de ceapă
-1 kg de ardei grași
-1 ardei iute
-1 căpățână de usturoi
-4 linguri de sare
-2 pahare de orez
-250 ml de ulei (de floarea soarelui)
-1 pahar de zahăr
-125 ml de oțet
Mod de preparare:
1. Spălați dovleceii, curățați-i de coajă, dacă sunt maturi, scoateți semințele și tăiați-i cubulețe.
2. Spălați morcovii și dați-i prin răzătoarea mare.
3. Spălați roșiile coapte, ștergeți-le și tăiați-le cubulețe.
4. Tăiați ceapa cubulețe.
5. Spălați ardeii, curățați-i de tulpini și semințe și tăiați-i fâșii sau semi-rondele.
6. Tăiați ardeiul iute de-a lungul, înlăturați semințele și tăiați-i mărunt.
7. Puneți toate legumele tăiate într-o cratiță mare, turnați uleiul, adăugați sarea și zahărul, amestecați și puneți cratița la foc.
8. Aduceți legumele la fierbere, iar între timp alegeți orezul și spălați-l bine într-o sită mică.
9. De îndată ce legumele vor începe să fiarbă, adăugați orezul, amestecați și fierbeți timp de o oră până va fi tocana gata.
10. Apoi turnați oțetul și adăugați usturoiul mărunțit. Amestecați și puneți tocana fierbinte rapid în borcanele sterilizate.
11. Capsați borcanele, întoarceți-le cu susul în jos, acoperiți-le cu o plapumă și lăsați-le să se răcească complet timp de câteva zile. Puneți borcanele la loc răcoros.