Este o mancare usoara, gustoasa, aromata si puternic vitaminizata. O putem pregati pe tot parcursul anului cu mici schimbari legate de legume si in raport de anotimpul pe care il tranversam.
Un consum regulat de vinete regeleaza tractul intestinal, ii asigura o buna functionare, si te protejeaza de cancerul de colon.
Mai mult, vinetele ajuta la circulatia sangelui, scad colesterolul rau si dizolva cheagurile de sange! Haideti acum sa vedem cum se prepara o super tocana de vinete, plina de vitamine!
Ingrediente:
- 1 kg de vinete
3 ardei grasi
3 ardei capia
5 cepe
1 capatana de usturoi
500 ml suc de rosii
3 morcovi
100 ml de ulei
3 cartofi
1 legatura de patrunjel
piper
2 foi de dafin
sare
Mod de preparare:
Coacem vinetel, le curatam si intr-o sita le lasam la scurs 20 de minute. Curatam ceapa, o spalam bine, o tocam si intr-o cratita punem uleiul cu putina apa si o inabusim, aproximativ 10 minute.
Spalam si dam pe razatoare morcovii si ii adaugam peste ceapa lasandu-i sa fiarba inca 1o minute. Curatam ardeii de cotoare si seminte, ii spalam bine, ii tocam si ii punem in cratita peste celelalte legume.
Dupa ce vinetele s-au scurs, le tocam si le adaugam si pe ele in cratita. Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem si ii lasam 5 minute in apa rece ca sa iasa amidonul din ei. Ii punem si pe ei in cratita peste legume si lasam sa fiarba in continuare pana ce legumele sunt facute.
Mestecam din cand in cand sa nu se prinda legumele de fundul cratitei. Adaugam piperul, foile de dafin si potrivim gustul cu sare.
Punem si sucul de rosii si mai lasam sa fiarba putin. Curatam si pisam usturoiul si-l punem peste legume. Tocam patrunjelul si il punem peste tocanita, lasam sa mai fiarba putin si oprim focul. Acum ca tocanita este gata o putem servi ca si garnitura la friptura sau simpla cu mamaliguta.
Pofta buna!
Sursa: Vreau DOUA Portii