Aperitive si Gustari Torturi

Tort aperitiv. O reteta pentru o masa speciala!

 

 

 

 

Ingrediente:

Blatul

-400 g biscuiti sarati

-200 g unt

Umplutura

-1 kg branza de vaci

-1 dovlecel

-sare

-1 legatura patrunjel

-3 fire ceapa verde

Pentru ornat

-400 g salam

-50 g sunca de pui

-3 rosii

-50 g masline verzi, fara samburi

-150 g crema de branza

-chipsuri de cascaval

-1 plic gelatina incolora

 

Mod de preparare:

Pentru blat, maruntesti biscuitii, ii combini cu untul moale, la temperatura camerei si cu amestecul rezultat tapetezi fundul unei tavi cu diametrul de 26 cm.

Dai la rece 30 de minute. Speli si tai marunt dovlecelul, apoi patrunjrelul si ceapa verde si le usuci. Amesteci branza de vaci cu putina sare , daca mai este cazul, apoi incorporezi ceapa verde, dovlecelul stors, patrunjelul si amesteci usor.

Intinzi peste blat si nivelezi. Lasi la frigider 2 ore. Feliezi salamul, sunca, rosiile si maslinele. Pui peste tort feliile de salam, pe cele de rosii intercalate cu feliile de sunca si la mijloc, maslinele, apoi torni gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.

Dai iar tortul pa rece 2 ore , apoi il scoti din forma si pui pe margini felii de salam. Mixezi crema de branza, o pui in pos si ornezi pe margini tortul. Decorezi cu cipsuri de cascaval si felii de salam.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: Vreau DOUA Portii