Ingrediente:
- 250 g. făină – universal tip 400
- 2 linguri de bicarbonat de sodiu
- 2 linguri cacao
- 160 g. zahăr granulat
- 2 pachete de zahar vanilat
- 4 linguri gem de prune (sau optional)
- 3 linguri de ulei
- 500 ml lapte proaspăt
Crema:
- 500 ml lapte proaspăt
- 2 budinci de vanilie
- 120 g zahăr
- 40 g ciocolata alba
- 2 din nou. zahăr vanilat
- Adăugați 200 g de unt moale la crema răcită.
Mod de preparare:
Pregătirea blaturulor este foarte simplă. Pur și simplu amestecați ingredientele în ordinea enumerată, apoi împărțiți-le în porții egale, turnați într-o formă sau tavă potrivită și coaceți:
Pune 250 g de făină universală într-un castron adânc, adaugă 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu (puteți folosi și praf de copt ca înlocuitor).
Adăugați 2 linguri de cacao, apoi 160 g zahăr granulat, împreună cu 2 pachete de zahăr vanilat. Se amestecă ingredientele uscate cu un tel până se omogenizează bine.
Adăugați 4 linguri de dulceață de prune în amestec (aceasta dulceață funcționează cel mai bine, dar puteți folosi orice aveți).
Se amestecă, apoi se adaugă 3 linguri de unt. Apoi trecem la baterea amestecului cu un mixer, adaugand treptat in total jumatate de litru de lapte.
Pe măsură ce se adaugă laptele, cocoloașele se vor descompune și amestecul ar trebui să devină ca o smântâna lichidă.
Întregul amestec este împărțit în 4 părți egale. Coaceți crustele una câte una într-o formă standard pe hârtie de copt.
Aveți grijă când alegeți dimensiunea vasului de copt. Crusta trebuie să fie mai subțire, iar crema care se întinde apoi să fie într-un strat mai gros.
Coaceți fiecare foaie de blat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 8 minute.
Apoi se lasă să se răcească complet în timp ce pregătiți crema:
Se separă puțin de jumătate de litru de lapte și se amestecă cu pachetele de budincă de vanilie.
Fierbeți laptele rămas într-o cratiță pe aragaz cu 120 g zahăr și 2 pachete de zahăr vanilat.
Când laptele dă în clocot, se adaugă pachetele de budincă și se fierbe, amestecând din când în când, până se obține o cremă de consistență standard (budincă).
Adăugați ciocolata albă în budincă și amestecați până se topește. Se lasa crema sa se raceasca si apoi trecem la asamblarea prajiturii. Împărțiți crema în 4 părți egale.
Stratificare: crusta, crema, crusta, crema, crusta, crema, crusta, crema. Ultimul strat nu este acoperit cu crema, se netezeste doar pe laterale.
Prajitura se lasa sa se intareasca bine, apoi se serveste taiata cubulete mici.