Desert

Tort clasic de vanilie, o minune care te va cuceri cu prima muscatura

 

 

Tort clasic de vanilie, o minune care te va cuceri cu prima muscatura

 

Ingrediente:

  • 250 g. făină – universal tip 400
  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri cacao
  • 160 g. zahăr granulat
  • 2 pachete de zahar vanilat
  • 4 linguri gem de prune (sau optional)
  • 3 linguri de ulei
  • 500 ml lapte proaspăt

Crema: 

  • 500 ml lapte proaspăt
  • 2 budinci de vanilie
  • 120 g zahăr
  • 40 g ciocolata alba
  • 2 din nou. zahăr vanilat
  • Adăugați 200 g de unt moale la crema răcită.

 

Mod de preparare:

Pregătirea  blaturulor este foarte simplă. Pur și simplu amestecați ingredientele în ordinea enumerată, apoi împărțiți-le în porții egale, turnați într-o formă sau tavă potrivită și coaceți:

Pune 250 g de făină universală într-un castron adânc, adaugă 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu (puteți folosi și praf de copt ca înlocuitor).

45671660962166378

Adăugați 2 linguri de cacao, apoi 160 g zahăr granulat, împreună cu 2 pachete de zahăr vanilat. Se amestecă ingredientele uscate cu un tel până se omogenizează bine.

Adăugați 4 linguri de dulceață de prune în amestec (aceasta dulceață funcționează cel mai bine, dar puteți folosi orice aveți).

34 e1660962190849

3451660962209122

Se amestecă, apoi se adaugă 3 linguri de unt. Apoi trecem la baterea amestecului cu un mixer, adaugand treptat in total jumatate de litru de lapte.

Pe măsură ce se adaugă laptele, cocoloașele se vor descompune și amestecul ar trebui să devină ca o  smântâna lichidă.

3456660962223390

345e1660962246553

Întregul amestec este împărțit în 4 părți egale. Coaceți crustele una câte una într-o formă standard pe hârtie de copt.

5671660962261763

345e1660962361176

Aveți grijă când alegeți dimensiunea vasului de copt. Crusta trebuie să fie mai subțire, iar crema care se întinde apoi să fie într-un strat mai gros.

Coaceți fiecare  foaie de blat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 8 minute.

Apoi se lasă să se răcească complet în timp ce pregătiți crema:

Se separă puțin de jumătate de litru de lapte și se amestecă cu pachetele de budincă de vanilie.

345671660962381670

Fierbeți laptele rămas într-o cratiță pe aragaz cu 120 g zahăr și 2 pachete de zahăr vanilat.

Când laptele dă în clocot, se adaugă pachetele de budincă și se fierbe, amestecând din când în când, până se obține o cremă de consistență standard (budincă).

34567 e1660962411785

Adăugați ciocolata albă în budincă și amestecați până se topește. Se lasa crema sa se raceasca si apoi trecem la asamblarea prajiturii. Împărțiți crema în 4 părți egale.

234e1660962427683

Stratificare: crusta, crema, crusta, crema, crusta, crema, crusta, crema. Ultimul strat nu este acoperit cu crema, se netezeste doar pe laterale.

Prajitura se lasa sa se intareasca bine, apoi se serveste taiata cubulete mici.

345678e1660962443199

876543e1660962139481

 

Poftă bună!

 

 Sursa