Ingrediente:
270 g căpșuni,
4 ouă,
120 g făină,
200 g zahăr,
1/2 linguriță extract de vanilie,
16 g praf de copt.
Umplutură:
200 g zahăr,
2 linguri făină,
2 linguri amidon de porumb,
1 litru de lapte,
280 ml smântână dulce,
70 g ciocolată,
nucă de cocos
Mod de preparare:
Batem ouale cu zaharul si vanilie pana devin spumosi si gros, apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam usor cu mana sau la viteza mica cu un mixer pentru ca amestecul sa ramana aerat.
Se aranjeaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 170°C pentru aproximativ 30 de minute.
Într-un alt castron, amestecați zahărul, făina și amidonul, apoi adăugați laptele și amestecați până când nu se formează cocoloașe.
Gatiti la foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu.
Se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga smantana (160 ml) si se amesteca cu un mixer.
Înmuiați pandișpanul cu lapte, turnați umplutura peste el, aranjați căpșunile tocate, apoi turnați ganache-ul peste el.
Ganache se face prin topirea ciocolatei în smântână groasă (120 ml). Se presară cu nucă de cocos și se pune la frigider pentru 1 oră pentru a se întări.
Pofta buna!