Ai pofta de o felie de tort , iata reteta pentru deliciosul tort!
Ingrediente:
Blatul
-200 g unt
-6 oua
-300 g zahar
-1 plic zahar vanilat
-100 g cacao
-360 g faina
-1 plic praf de copt
Crema
-300 g fructe de padure congelate
-3 linguri zahar
-500 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Pentru blat, amesteci untul topit cu zaharul, ouale si zaharul vanilat. Combini faina cu praful de copt, cacaua, le cerni si le adaugi in compozitie, amestecand pana se omogenizeaza. Torni aluatul intr-o tava tapetata si-l coci 30-40 de minute.. Il lasi la racit si-l tai in trei felii egale.
Pentru crema, pui fructele de padure congelate intr-o oala , pe foc mic , pana incep sa fiarba. Adaugi zaharul, amesteci si lasi sa dea in clocot, amestecand continuu.
Strecori dulceata obtinuta, pentru a elimina semintele fructelor si o lasi la racit. O amesteci cu frisca batuta pana obtii o crema omogena. Pui peste prima foaie de blat , crema, asezi a doua foaie , din nou crema si ultima felie. Decorezi tortul dupa imaginatie.
Pofta buna!