Ingrediente:
pentru blat:
- 150 gr biscuiti cu unt
- 100 gr migdale macinate
- 100 gr unt
pentru umplutura:
- 2 x 425 gr conserve de ananas feliat
- 20 gr gelatina pudra,
- 400 gr branza de vaci
- 100 gr zahar pudra,
- 200 ml lapte de cocos
- 3 linguri sirop de nuca de cocos (sau sirop de zahar)
- 5 linguri suc de lamaie,
- 400 ml smantana pentru frisca
In plus:
- 1 plic tort-gelee transparent
- Suc de ananas (din conserva)
- Bombonele decorative (optional)
Mod de preparare:
Zdrobește biscuiții până devin o pudră fină. Adaugă migdalele măcinate și untul topit, amestecându-le bine. Pune această compoziție într-o tavă rotundă de 26 cm, formând un strat uniform. Lasă tava la răcit în frigider.
Scurgem ananasul si punem sucul intr-un recipient. Impartim sucul de ananas in doua parti egale. Intr-o parte adaugam gelatina pudra si amestecam.
Taie rondelele de ananas în jumătăți și tapetează marginea tăvii cu ele. Cubulețele de ananas rămase sunt pentru decor.
Amestecam branza de vaci cu zaharul pudra, laptele de cocos, siropul de cocos si sucul de lamaie.
Incalzim sucul de ananas in care am pus gelatina, dar avem grija sa nu fiarba. Adaugam putin din amestecul de branza de vaci si amestecam. Adaugam apoi tot sucul cu gelatina in umplutura de branza. Amestecam. Adaugam si cateva cubulete de ananas.
Batem smantana pentru frisca pana se intareste, o adaugam in umplutura de branza (pastram putina frisca pentru decor). Amestecam bine. Punem umplutura peste blatul de biscuiti si migdale din tava. O intindem uniform. Punem tortul la frigider pentru cel putin 6 ore (sau peste noapte).
Adaugă apă la siropul de ananas rămas până obții 500 ml de lichid. Prepară gelatina specială pentru torturi conform instrucțiunilor de pe ambalaj și toarn-o peste stratul de umplutură din tavă.
Repune tortul la frigider până când jeleul se întărește. După aceea, decorează-l cu frișcă, cubulețele de ananas rezervate și ciocolată rasă.