Torturi

Tort de biscuiti cu gem de mure și fulgi de cocos – un desert delicios, răcoritor

 

 

Prăjitură cu biscuiti, gem de mure și fulgi de cocos – un desert delicios, răcoritor

 

Ingrediente:

  • 24 biscuiti obisnuiti,
  • 4 plicuri budinca de vanilie
  • 8 linguri zahar,
  • 90 gr unt
  • 1.6 litri lapte,
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 borcan gem de mure,
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri fulgi de cocos,
  • bombonele de ciocolata (pentru decor)

 

Mod de preparare: 

Turnați laptele într-o oala adâncă și lăsați deoparte o cană pentru a amesteca  cu praful de budincă.

Se pune in lapte zaharul si zaharul vanilat si cand laptele este suficient de incalzit, inainte de a fierbe, se toarna budinca batuta si se fierbe amestecand pana se ingroasa, nu trebuie sa fie lichida.

Adăugați margarina în budinca fierbinte și amestecați până când margarina se topește.
Murele trebuie fierte cu gem-fix sau cu o lingura de agent de ingrosare.

Este important că murele sa fie proaspete și că au și densitate.

Separați câteva linguri de budincă pentru blat și amestecați în pudra de ciocolată și lăsați deoparte.
Luați un bol adânc ignifug sau un alt recipient potrivit și puneți 6 bucăți de biscuiți pe fund.

Pune deasupra un rând de mure, apoi un rând de budincă fierbinte. Pune din nou un rând de biscuiți, apoi mure și budincă și repetă încă o dată.

Deci ar trebui să fie 3 rânduri de mure și 3 rânduri de budincă.
Pune deasupra al patrulea rând de biscuiți și budinca de ciocolată pe care am pregătit-o mai devreme.
Se presara cu nuca de cocos si pesmet de ciocolata si se lasa la racit, apoi se da la frigider sa se raceasca bine.
După câteva ore de răcire, tăiați tortul în cuburi și serviți.
Tortul este usor, gustos si bine racit in aceste zile calde poate inlocui inghetata.

Sfat PLUS: Cantitatea de zahăr poate fi mărită dacă vă plac mai multe dulciuri.

Fructele pot fi proaspete, dar tratate astfel cu fix fix, rămân proaspete și devin o masă de jeleu, care completează perfect budinca.

 

Pofta buna!

 

 Sursă