Ingrediente:
-
Blat de tort pufos cu afine
-
6 ouă
-
6 linguri făina
-
6 linguri zahăr
-
Esența de vanilie
-
4 linguri ulei
-
2 linguri apa minerală
-
1/2 plic praf de copt
-
250 g afine
-
Crema de ciocolată
-
Aproximativ 170-180 g Ciocolata cu lapte
-
125 g mascarpone
-
150 g frișca
-
Alune de pădure prăjite
-
Crema de căpșuni
-
După necesitate sos de căpșuni
-
125 g mascarpone
-
200 g frișca
-
Căpșuni proaspete
-
Jeleu de căpșuni
-
Căpșuni congelate
-
Zahăr
-
10 g gelatina
-
100 ml apa rece
-
Pentru decor
-
250 g frișca
-
125 g mascarpone
-
Sirop
-
Apa
-
Zahăr
-
Esența de vanilie
Mod de preparare:
-
Pas 1
Realizam blatul de tort.
Separăm cele 6 ouă. Albușurile le batem spuma cu zahărul.
Gălbenușurile le amestecăm foarte bine cu uleiul, apa minerală și un praf de sare. Adăugăm gălbenușurile peste albușuri și amestecăm de sus în jos cu o spatulă adăugând pe parcurs și făina. Peste afine presărăm făina și le adăugăm în compoziție.
Se coace la 180 grade până trece testul scobitorii. -
Pas 2
Pentru crema de căpșuni (de menționat ca eu nu am cântărit neaparat aceste ingrediente, cum s-ar spune… am pus după ochi.
1. Realizam sosul
-căpșunile pe care le am decongelat în prealabil, le-am blenduit
2. Am adăugat zahăr după gust și l-am pus pentru aprox. 5 minute pe foc
3. L-am lăsat la răcit -
Pas 3
Am bătut frișca și am adăugat mascarpone și sosul de căpșuni obținut.
Am tăiat câteva căpșuni proaspete în cuburi și le-am adăugat și pe acestea. -
Pas 4
Crema de ciocolata:
1. Topim ciocolata la aburi
2. Batem frișca
3. Amestecăm ciocolata (după ce s-a răcit), frișca, mascarpone și alune de pădure prajite -
Pas 5
Jeleul de căpșuni:
1. Blenduim căpșuni decongelate
2. Le punem pe foc cu zahăr aprox. 5 minute
3. Hidratăm gelatina în apa rece pentru 10 minute
4. Când sosul obținut este cald, adăugăm gelatina și amestecăm până se dizolva -
Pas 6
Asamblare:
1. Blatul se taie în 3
2. Se însiropează blatul (cu ce doriți)
3. Se pune primul strat de crema de ciocolata
4. Crema de căpșuni
5. Îmbrăcăm tortul în frișca cu mascarpone
6. Adăugăm jeleul deasupra