Ingrediente:
Pentru cheesecake
- 600 g crema de branza
- 120 g zahar pudra
- 150 g iaurt
- 90 ml lapte
- 30 g gelatina
- 600 ml smantana
- 15 ml esență de rom
- 90 ml suc proaspat de ananas
Pentru jeleul de ananas
- 600 ml suc proaspat de ananas (~ 1 kg ananas pentru toată rețeta)
- 60 g zahar pudra
- 60 ml apa rece
- 30 g gelatina
- rondele de ananas din conserva
Mod de preparare:
Prima data faceti jeleul de ananas. Puneti gelatina in apa rece pentru a se inmuia. Adaugati sucul de ananas si zaharul pudra. Se adauga gelatina inmuiata si se amesteca bine.
Scurgeti rondelele de ananas din conserva si aranjati-le intr-o forma de tort cu peretii detasabili de 25 de cm. Incalziti jeleul de ananas la foc mic si amestecati, pentru a putea topi gelatina. Lasati-l sa se raceasca apoi un pic si turnati peste rondele.
Raciti la frigider pana se solidifica, timp de 30 de minute – o ora.
Acum facem cheesecake-ul. Se amesteca crema de branza si zaharul pudra pana compozitia devine moale.
Se adauga iaurtul si se amesteca bine. Puneti gelatina in laptele rece, pentru a o inmuia, apoi puneti cana intr-un bol cu apa fierbinte pentru a topi gelatina.
Se adauga lichidul de gelatina astfel obtinut si se amesteca. Apoi se adauga smantana si se amesteca.
Clatiti o portocala cu sare si apoi spalati-o cu apa. Abia acum puteti rade coaja de portocala in amestecul vostru! Se adauga sucul de ananas si se amesteca.