Desert

Tort de lux cu fructe în straturi, făcut dintr-o bază de biscuiți cu cremă, căpșuni, kiwi și banane. Desert fără coacere care conferă acestuia nu numai gust grozav, ci și eleganță vizuală

 

 

Tort de lux cu fructe în straturi, făcut dintr-o bază de biscuiți cu cremă, căpșuni, kiwi și banane. Desert fără coacere care conferă acestuia nu numai gust grozav, ci și eleganță vizuală

 

Ingrediente:

Crema:

  • 9 gălbenușuri de ou
  • 200 g zahăr
  • 3 zaharuri vanilate
  • 160 g făină simplă
  • 30 g amidon de porumb
  • 600 ml lapte
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 800 ml smantana pentru frisca

Blat:

  • 540 g biscuiti cu unt
  • 200 ml lapte

Fructe:

  • 3 – 4 banane
  • 350 g căpșuni
  • 350 g kiwi
  • căpșuni pentru decor

Mod de preparare:

1. Într-un bol, bateți gălbenușurile cu zahărul tos și zahărul vanilat până devin ușor și pufos, apoi adăugați făina și amidonul de porumb.

2. Amestecați 200 ml lapte în acest aluat și aduceți restul de 400 ml lapte la fiert într-o oală.

3. Imediat ce laptele incepe sa fiarba, se da deoparte si se adauga aluatul preparat si se amesteca.

4. Reveniți la aragaz și gătiți până se îngroașă, amestecând continuu.

5. Acoperiți crema finită cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.

Acoperiți crema cu folie alimentară.

6. Bateți untul la temperatura camerei și bateți-l treptat în crema răcită.

7. Împărțiți această cremă în 3 părți egale și bateți smantana în frișcă și împărțiți-o în 4 părți egale.

Asamblare

1. Tăiați bananele decojite și kiwi-ul în rondele și înjumătățiți căpșunile pe lungime.

2. Înmuiați fursecurile cu unt în lapte și puneți primul strat într-o tavă de copt, cu dimensiunile ideale de 35 x 25 cm.

Aranjam fursecurile cu unt inmuiate.

3. Aplicați primul strat de cremă și neteziți-l.

4. Apoi, aplicați primul strat de frișcă și aranjați deasupra bananele.

Vom aplica frisca.

5. Adăugați un al doilea strat de biscuiți înmuiați, apoi crema de gălbenușuri de ou și din nou frișca.

6. Acum stratificam capsunile si al treilea strat de fursecuri inmuiate.

Stivuim căpșuni.

7. Din nou crema de galbenus de ou, frisca si la final kiwi.

8. La final, întindeți restul de frișcă și puneți prăjitura la frigider peste noapte.

9. Tăiați prăjitura racita în bucăți și decorați cu o căpșună.

 

Pofta buna!

 

 Sursă