Ingrediente:
bază:
- 300 g piscoturi
- 200 ml lapte
crema:
- 400 g mascarpone
- 50 g zahăr pudră
- 5 ml esenţă vanilie
- 600 ml smantana pentru frisca
- 250 g zmeură
- 30 g zahăr
decor:
- 50 g zmeura
- 50 g căpșuni
- 40 g cireșe
- mentă
Mod de preparare:
1) Înmuiați biscuiții în lapte și aranjați-i pe fundul și pe marginea formei de tort.
2) Bateți smântâna.
3) Într-un al doilea castron, amestecați mascarpone, zahăr pudră și vanilia esenţă.
4) Adăugați amestecul bătut la smântână, lingură cu lingură, și amestecați. Împărțim apoi această cremă în 2 jumătăți.
5) Între timp, gătiți zmeura (150g) cu zahăr într-o tigaie la foc mic.
6) Apoi adăugați acest amestec de zmeură la una dintre jumătățile de cremă și amestecați bine.
7) În pasul următor, puneți amestecul fără zmeură într-o tavă de pandișpan. Se netezește bine.
8) Apoi adăugați amestecul de zmeură și amestecați din nou bine.
9) Pune tortul la frigider pentru 60 de minute.
10) După îndepărtare, se decorează cu fructe.
Pofta buna!