Ingrediente:
Pentru blat:
4 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 praf de sare
Pentru umplutura:
5-6 mere
150g zahar
2 portocale
2 pliculete gelatina
1 fiola esenta de vanilie
Pentru ornat:
200 ml frisca
50 g ciocolata neagra
Mod de de preparare:
Bati albusurile spuma cu un praf de sare, adaugu zaharul si bati in continuare pana se topeste acesta din urma. Adaugi treptat galbenusurile si faina amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos.
Torni compozitia intr-o forma de tort si coci la cuptor pentru 35 de minute, dupa care dai sa se raceasca.
Cureti merele, le tai felii subtiri si le fierbi in apa cat sa le acopere impreuna cu zaharul.
Lasi gelatina la inmuiat in 100ml apa, apoi o topesti pe baie de aburi fara sa fiarba. O adaugi in compotul de mere impreuna cu zeama de portocala si esenta de vanilie.
Torni compozitia peste blat si dai la rece sa se intareasca. Decorezi cu frisca si ciocolata rasa.
Pofta buna!
Sursa: Bensan