Torturi

Tort de nucă de cocos, stratificat cu iaurt si crema de mascarpone. Aceste cuburi sunt ca un mic miracol culinar, care combină deliciul cremos cu nuca de cocos crocantă

 

 

Tort de nucă de cocos, stratificat cu iaurt si crema de mascarpone. Aceste cuburi sunt ca un mic miracol culinar, care combină deliciul cremos cu nuca de cocos crocantă

Ingrediente:

Aluat:

  • 6 albusuri
  • 160 g zahăr
  • un praf de sare
  • 6 gălbenușuri de ou
  • 160 g faina

Crema:

  • 450 g iaurt simplu
  • 250 g mascarpone
  • 90 g zahăr pudră

Decor:

  • nuca de cocos rasa si marginile macinate de aluat

 

Mod de preparare:

1. Aluat: Turnați albușurile într-un castron mare, bateți-le și adăugați treptat zahărul în timp ce bateți. Bateți până face spumă albă, apoi condimentați cu un praf de sare.

Apoi turnați gălbenușurile în spumă și bateți până se omogenizează, adăugând la final făina – amestecați bine și aluatul este gata!

Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!
Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!
Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!
Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!
Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!
Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!
2. Se toarnă aluatul rezultat pe o tavă de copt de 40 x 30 cm tapetată cu hârtie de copt, se întinde frumos și se netezește.
Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!

3. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute la 180°C până se rumenesc. Dupa copt, scoatem pergamentul din aluat, il lasam putin sa se raceasca, iar marginile se taie.

Marginile rămase se macină într-un borcan de blender până se nisipesc fin și se taie aluatul în 4 părți egale. Tăiați din nou fiecare parte în jumătate.

Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!

Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!

Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!

Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!

Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!

Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!

Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!

Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!

Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!

4. Cremă. Pune într-un castron iaurt simplu, mascarpone și zahăr pudră – bate până se omogenizează.

Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!

Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!

5. Asezati 2 foi de aluat pe pergament, intindeti cu crema si acoperiti cu inca 2 foi. Repetați procesul cu ultimele straturi de aluat, întindeți crema rămasă pe toată prăjitura.

Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!

Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!

Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!

6. La final, presărați părțile laterale și blatul aluatului cu aluatul măcinat și decorați cu nucă de cocos rasă.

Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!

Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!

7. Servește cu dragoste, gust deosebit și zâmbet pe buze.

Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!

Cub de cocos stratificat cu iaurt alb si crema de mascarpone - Ideal cu cafea!

 

Pofta buna!

 

 Sursa