Ingrediente:
Aluat:
- 6 albusuri
- 160 g zahăr
- un praf de sare
- 6 gălbenușuri de ou
- 160 g faina
Crema:
- 450 g iaurt simplu
- 250 g mascarpone
- 90 g zahăr pudră
Decor:
- nuca de cocos rasa si marginile macinate de aluat
Mod de preparare:
1. Aluat: Turnați albușurile într-un castron mare, bateți-le și adăugați treptat zahărul în timp ce bateți. Bateți până face spumă albă, apoi condimentați cu un praf de sare.
Apoi turnați gălbenușurile în spumă și bateți până se omogenizează, adăugând la final făina – amestecați bine și aluatul este gata!







3. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute la 180°C până se rumenesc. Dupa copt, scoatem pergamentul din aluat, il lasam putin sa se raceasca, iar marginile se taie.
Marginile rămase se macină într-un borcan de blender până se nisipesc fin și se taie aluatul în 4 părți egale. Tăiați din nou fiecare parte în jumătate.
4. Cremă. Pune într-un castron iaurt simplu, mascarpone și zahăr pudră – bate până se omogenizează.
5. Asezati 2 foi de aluat pe pergament, intindeti cu crema si acoperiti cu inca 2 foi. Repetați procesul cu ultimele straturi de aluat, întindeți crema rămasă pe toată prăjitura.
6. La final, presărați părțile laterale și blatul aluatului cu aluatul măcinat și decorați cu nucă de cocos rasă.
7. Servește cu dragoste, gust deosebit și zâmbet pe buze.
Pofta buna!