Ingrediente:
Blat:
- 4 oua (temperatura camerei)
- 150 g zahăr
- 150 ml lapte proaspăt
- 150 ml ulei
- 3 linguri cacao
- 1 din nou. praf de copt
- 250 g faina
Umplutura:
- 300 ml lapte proaspăt
- 2 linguri de cacao îndulcită (sau obișnuită, amestecată cu zahăr)
- 1 lingura amidon de porumb
- 20 g zahăr
- 50 ml ulei
- 100 g ciocolata tocata
Mod de preparare:
Bate ouăle cu zahărul până amestecul devine spumos.
Se adauga treptat laptele, uleiul si, amestecand continuu, cacao, praful de copt si faina cernuta.
Amestecați un aluat uniform, pe care apoi îl transferați într-o tavă unsă cu unt.
Se coace la 180 de grade aproximativ 25 de minute.
Intre timp pregatim glazura.
Se toarnă laptele în cratiță, se adaugă zahăr, ulei și amidon.
Adăugați cacao și aduceți la fiert.
La sfarsit adaugam ciocolata si gatim aproximativ 2 minute, amestecand continuu.
Tăiați blatul copt în pătrate și înțepați bine cu o scobitoare.
Turnați siropul de ciocolată peste aluat și lăsați-l să se odihnească.
Apoi pur și simplu feliați și serviți.