Torturi

Tort Napoleon cu crema de fistic si zmeura

 

 

Tort Napoleon cu crema de fistic si zmeura

Straturi de tort
  • Unt 320 g
  • Făină 420 g
  • Ou 55 g
  • Apă foarte rece 130 g
  • Otet 9% 15 g
  • Sare 0,5 linguriță.

Mod de preparare:

Într-un robot de bucătărie, folosind atașamentul cu palete, amestecați uleiul rece și făina până se sfărâmiciază.

Amestecați oul, apa, sarea și oțetul cu un tel într-un castron și turnați uleiul și făina, amestecând până la omogenizare.

Transferați aluatul pe folie alimentară și dați la frigider pentru 1 oră.

Apoi, întindeți prăjiturile pe pergament și coaceți timp de 10-12 minute la 180 de grade.

Crema cu fistic
  • 35 g gălbenușuri de ou
  • zahăr 60 g
  • amidon de porumb 22 g
  • lapte 415 g
  • pasta de fistic 55 g
  • 2 g gelatină (12 g apă pentru gelatină)
  • unt 82,5%. 120 g
  • mascarpone 250 g
  • zahăr pudră 30 g

Mod de preparare:

Înmuiați gelatina până se umflă. Se amestecă gălbenușul cu jumătate din zahăr, amidonul și pasta de fistic.

Se încălzește laptele cu zahărul rămas la 45 de grade. Turnați treptat laptele cald în amestecul de fistic.

Se amestecă. Amestecând continuu, aduceți smântâna la fiert într-o cratiță, iar după fierbere, fierbeți 1 minut.

Scoateți de pe aragaz, adăugați gelatina umflată și amestecați. Se răcește la 45 de grade, se adaugă untul și se amestecă cu un blender de imersie.

Răciți la frigider timp de 4 ore. Apoi, combinați crema, mascarpone și zahărul pudră și bateți până când rămân urme ușoare de tel.

Gel de zmeura
  • apa 45 g
  • 150 g zmeură (proaspătă, congelată sau piure)
  • agar-agar 2 g (900 de flori)
  • zahăr 40 g

Mod de preparare:

Se încălzește zmeura și apa într-o cratiță la 45 de grade. Se toarnă zahărul amestecat cu agar. Se amestecă, se aduce la fierbere.

După răcire, poate fi folosit. Gelul va semăna cu marmeladă moale, va sparge gelul în fragmente și va folosi în umplutură fără a o întinde, și anume în fragmente!

 

Poftă bună!

 

 Sursa