Ingrediente:
- 1 kg de portocale
- 180 g jeleu cu aromă de portocale
- 600 ml apă
- 500 g frisca
Umplutura:
- 250 g unt
- 120 g praf de budincă cu aromă de vanilie
- 200 g zahăr
- 1 litru de lapte
Alte:
- 150 ml suc de portocale
- 200 g piscoturi
Decor:
- frisca
- frunze de mentă
Mod de preparare:
1. Tăiați portocalele rondele groase și curățați-le de coajă.
2. Asezati-le intr-un vas cu diametrul de 26 cm si asezati-le frumos unul langa altul.
3. Puneti jeleul de portocale intr-o cratita si acoperiti cu apa. Amesteca.
4. Dați deoparte și turnați apă peste portocalele din vas până deasupra.
5. Pune la frigider pentru 30 de minute.
6. Adauga frisca si intinde-o frumos cu o lingura.
7. Luați untul și amestecați-l într-un castron cu un mixer.
8. Puneti praful de budinca cu aroma de vanilie intr-o oala si adaugati zaharul. Se adauga si laptele si se amesteca bine.
Gatiti pana cand incepe sa clocoteasca, apoi dati deoparte. Transferați-le într-un castron mare și acoperiți cu folie alimentară.
9. Se lasa sa se raceasca si se adauga in unt de 2x. Se amestecă cu un mixer manual.
10. Întindeți umplutura cu o lingură peste frișcă până devine frumoasă și netedă.
11. Înmuiați pandișpanul lung în sucul de portocale și puneți-le deasupra.
12. Pune la frigider pentru 3 ore. Odată ce prăjitura s-a întărit, întoarceți cu atenție tava de tort, astfel încât partea de burețel să fie în jos.
13. La final, se orneaza cu frisca si frunze de menta.

Pofta buna!