Remedii naturiste

Tratament naturist foarte eficient pentru otita externă

 

 

 

 

Ce este otita externă?

Dacă vă palce să vă bălăciţi vara în piscine, aveţi grijă la otita externă (urechea înotătorului). Otita externă este o infecție a canalului urechii, cunoscută şi sub numele de urechea înotătorului, care poate provoca durere, inflamație, inflamare şi scurgere de fluid din urechi.

Ce anume cauzează otita externă?

În mod obișnuit, urechile împiedică infecţiile cu ajutorul cerumenului, un material asemănător cu ceara care luptă împotriva bacteriilor și înlătură substanțele dăunătoare din canalul urechii. Dar înotul poate inunda canalele urechii cu prea mult umiditate, copleșind apărarea lor naturală și lăsându-vă mai predispus la infecții bacteriene.

În cazuri rare, otita externă poate fi cauzată de fungi sau virusuri.

Simptomele provocate de otita externă

Semnele inițiale ale otitei externe includ: senzație de mâncărime, disconfort și scurgeri de lichid inodor din urechi. Pe măsură ce afecţiunea progresează, ea poate înrăutățit durerile, poate provoca o scurgere excesivă de lichide, secreţie de puroi, tulburări de auz, înroșirea pielii în canalul urechii şi o senzaţie de plenitudine în ureche.

În cazurile severe, otita externă poate declanșa dureri extreme, umflarea ganglionilor limfatici și scuame și cruste în pielea urechii externe.

Tratamentul pentru otita externă

Pentru a vă proteja de o infecție severă, este important să vă consultaţi medicul de familie cât mai curând posibil, dacă observați orice simptome de otită externă. Cel mai probabil, medicul dvs. vă va curăţa urechea infectată şi vă va prescrie picături pentru ureche, care vor ucide bacteriile şi vor ajuta la reducerea inflamaţiei.

 

Tratamente naturale pentru otita externă

 

1) Frecaţi-vă cu oţet şi alcool

Vă puteți reduce şansele de a dezvolta otită externă prin folosirea unor picături de ureche de casă, înainte de a intra în apă. Amestecaţi cantităţi egale de oţet şi alcool, apoi picuraţi o linguriță de soluție în fiecare ureche și lăsaţi lichidul să se scurgă afară.

Dacă aveți un timpan perforat, evitaţi acest tratament.

2) Picături cu usturoi

Usturoiul luptă în mod natural cu bacteriile, menţine răceala la distanţă, stimulează sănătatea inimii şi poate fi folosit şi pentru tratarea otitei externe.

Aveţi grijă să nu folosiți acest remediu dacă aveți un timpan perforat sau dacă vă curge lichid din ureche. De asemenea, ar trebui să vă consultaţi medicul dvs. de familie dacă doriţi să folosiţi ulei de usturoi în combinație cu tratamentul standard pentru otită externă.

3) Terapia cu căldură

Pentru a diminua durerea provocată de otita externă fără a apela la medicamente care alină durerea, puneţi o sticlă cu apă caldă sau o folie de încălzire terapeutică pe urechea infectată.

Pentru a vă reduce riscul de a dezvolta otită externă, evitaţi apa cu un nivel ridicat de bacterii, ajustaţi-vă căciula de înot astfel încât să nu blocheze apă în canalul urechii și uscați-vă bine urechile (cu o cârpă sau cu un uscător setat la cea mai mică putere) după fiecare dată când înotaţi.

Dacă observaţi că simptomele nu dispar după ce aţi încercat un remediu natural, adresaţi-vă imediat medicului de familie.

 

Imagine similară

 

Sursa: Blog – CaliVita