Ingrediente:
Aluat:
- 250 ml chefir
- 200 ml smantana
- 2 ouă
- 50 ml ulei vegetal
- 150 g zahăr
- un praf de sare
- 1 lingura sifon
- 600 g faina
Glazura:
- 150 g zahăr pudră
- 1 galbenus de ou
Mod de preparare:
Într-un castron, amestecați chefirul, ouăle, zahărul și uleiul vegetal.
Adăugați smântână, bicarbonat de sodiu și sare.
Amesteca totul bine.
Adăugați făină în amestec, amestecați bine. Frământați aluatul cu mâinile.
Rulați aluatul într-o bilă și lăsați-l să se odihnească într-un loc cald timp de 30 de minute.
După 30 de minute, stropiți masa cu făină și întindeți stratul de aluat cu un sucitor. Stratul nu trebuie să fie prea subțire.
Formați semifabricate rotunde (folosește o matriță specială sau un pahar cu gât îngust).
Transferați toate ingredientele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Coacem turta dulce la cuptor la 180 de grade timp de 20 de minute.
Pregătiți glazura (puteți adăuga colorant alimentar, pudră de cacao sau zahăr vanilat). Bate albusul spuma pana se taie. Se toarnă zahărul pudră. Bateți totul bine.
Înmuiați fursecurile de turtă dulce pregătite în glazura pregătită. Așteptați până se întărește și serviți.
Turta dulce poate fi preparata cu diverse umpluturi, precum dulceata sau laptele condensat fiert.
În orice caz, aceste prăjituri de turtă dulce de casă vor merge perfect nu numai cu ceai, ci și cu un pahar de lapte sau cafea .
Turta dulce este foarte delicioasa! Vă recomand cu căldură să le încercați!
Poftă bună!