Clatite si Gogosi

Turte cu brânză și verdeață. Ar fi bine să faceți deodată mai multe!

 

 

Turte cu brânză și verdeață. Ar fi bine să faceți deodată mai multe!

 

Aceste turte cu brânză și verdeață vor deveni preferatele dvs!  Turtele fenomenal de delicioase pot fi asemănate cu plăcințelele, dar aluatul din care sunt făcute puțin diferă. Turtele sunt foarte gustoase atât fierbinți, cât și reci. Apropo, umplutura o puteti alege dvs în dependență de preferințele personale. Puteți face turtele cu brânză Suluguni, mărar și ceapă sau altă verdeață. Turtele se primesc moi și delicioase. Vă sugerăm să faceți deodată mai multe, pentru că vor dispărea îndată din farfurii!

 

Ingrediente:

– 50 g de unt

– 200 g de brânză sărată

– 2 legături de verdeață (ceapă verde și mentă)

–  condimente (după gust)

– 1 pahar de chefir

– 2-3 pahare de făină

– 1/2 linguriță de sare

– 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

– 1 linguriță de zahăr

 

Mod de preparare:

1. Aluatul. Amestecați într-un vas adânc chefirul cu sarea, zahărul și bicarbonatul de sodiu (faceți acest lucru cu o furculiță). Adăugați în castron 1 pahar de făină cernută și începeți să frământați aluatul (nu vă grăbiți să adăugați toată făina deodată, pentru ca aluatul să nu iasă foarte presat).

2. Treptat adăugați toată făina și continuați să frământați un aluat moale și elastic (la sfârșitul frământării aluatul nu trebuie să se lipească de mâini și de masă). Aluatul frământat trebuie adunat și acoperit cu un prosop ușor umed. Lăsați aluatul să se ridice timp de 30 minute.

3. Umplutura.

În acest timp prăgătiți umplutura pentru turte. Spălați verdeața (o legătură de mentă și una de ceapă verde, deși puteți folosi orice verdeață, după gust). Puneți verdeața pe un șervet de hârtie care va absorbi surplusul de apă.

4. Tocați foarte mărunt verdeața și puneți-o într-un castron. Orice cașcaval sărat sau brânza trebuie rase prin răzătoarea mare.

5.  Cel mai bine ar fi dacă ați folosi în calitate de umplutură un amestec din brânzeturi. Așadar, amestecați brânza sau cașcavalul ras cu verdeața tocată (puteți condimenta umplutura cu orice condimente după gust – piper negru, usturoi uscat, ierburi, etc.).

6. Aluatul care deja a crescut trebuie împărțit în porții egale din care se formează niște bile de aluat.

7. Presăriți suprafața de lucru a mesei cu făină și întindeți din bilele de aluat niște turte plate (cu diametrul de 15-20 cm). Puneți în centrul fiecărei turte de aluat o cantitate suficientă de umplutură și lipiți marginile turtei în mijloc. Prindeți bine marginile aluatului, astfel încât să formați niște punguțe. 

8. La această etapă trebuie să întindeți aluatul cu umplutura de brânză în turte de dimensiunea dorită. Puneți tigaia fără ulei pe foc, iar atunci când este suficient de încălzită puneți pe tigaie prima turtă. Prăjiți turtele pe foc mediu, pe ambele părți (aproximativ câte 2 minute pe fiecare parte).

9. În timp ce prăjiți turtele cu brânză acoperiți tigaia cu capac pentru ca turtele să se gătească. În mod similar, prăjiți toate turtele. Turtele fierbinți trebuie unse cu unt și puse pe un platou mare. 

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul