Placinte si Rulade

Turte delicioase cu cartofi și cașcaval – Un excelent înlocuitor de pâine

 

 

Turte delicioase cu cartofi și cașcaval – foarte sățioase și bune

 

Va fi suficient doar să puneți piure fraged de cartofi cu brânză și condimente în interiorul aluatului nedospit pentru a transforma turțile în felul principal al mesei. Pot fi servite în loc de pâine cu un fel principal, sau pot fi folosite ca aperitiv neobișnuit.

Ceea ce este inedit la acest turte este faptul ca sunt facute la cuptor si nu in tigaie. Sigur, daca vreti sa le faceti in tigaie, este foarte bine.

 

Ingrediente:

Pentru piure:

  • Cartofi – 4-5 buc
  • 1/3 cană lapte
  • Sare 1/2 linguriță
  • Cascaval – 150 g

Aluat:

  • Făină – 4 căni
  • Sare – 1 lingurita
  • Zahar – 1 lingura
  • Drojdie uscată – 10 g
  • Ulei – 2 linguri
  • Lapte – 2 pahare
  • Gălbenuș – 1 buc

 

Mod de preparare:

  • Fierbem cartofii si ii pasam. Adaugam dupa gust sare si piper, apoi faina treptat; amestecam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
  • Vom pregăti aluatul.

    Se amestecă laptele cald, drojdia, zahărul și uleiul.

  • La final adaugam faina si facem un aluat.

    Se acopera cu folie si se lasa la crescut.

  • Ne ungem mainile cu ulei si impartim aluatul in 8 bile.
  • Puneți o bilă de umplutură de cartofi în centru, înveliți-o în aluat și modelați-o într-o clătită.

  • Le aplatizam in palme, le umplem cu cheddar (optional putem adauga si o felie de jalapeno murat), inchidem bila de aluat si o presam usor.
  • Se mai lasa la dospit 20 de minute sub folie pe o foaie tapetata cu hartie de copt.

  • Ungeți cu gălbenuș de ou și coaceți la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute.
  • Le savuram cat sunt calde si delicioase.

 

Pofta buna!

 

Sursa