Cu siguranta curatarea hotei iti da mari batai de cap, tocmai din cauza vaporilor de grasime care evacueaza din bucatarie. Curatarea hotei nu este doar pentru igiena, ci se poate evita si un incendiu.
Grasimea care se depunde pe hota poate genera mirosuri neplacute, iar aceste mirosuri atrag gandacii. Hota trebuie curatata si pe interior, nu doar la exterior.
Fitrele hotei se pun intr-o punga care poate fi sigilata, iar peste acestea se pune apa si amoniac. Aceste filtre se lasa in solutia respectiva timp de 24 de ore, dupa care acestea se scot si clatesc cu apa calduta si se pun la uscat, potrivit earticole.net.
Pe exterior, hota se poate curata cu solutii degresante, cum ar fi alcoolul denaturat. Alcoolul va scoate orice urma de grasime. Aceasta metoda este una non-toxica si cu rezultate pe masura.
Un al truc este sa puneti filtrele hotei intr-o solutie din apa, sare si sare de lamaie timp de 15 minute. Daca nu se curata asa, puteti fierbe filtrele in aceasta solutie.
Cum curățăm filtrele de la hotă cu praf de copt si bicarbonat de sodiu – în imagini
Mai simplu și mai eco nu se poate. Scapi de senzația dubioasă a grăsimii adunate în filtre și faci curățarea în maxim 10 minute.
Avem nevoie de o tava de aragaz, 2 pliculețe praf de copt și 2 linguri bicarbonat de sodiu. Punem tava cu apă pe foc, așezam un filtru, așteptam sa fiarbă apa, apoi împraștiem 1 plic praf de copt și o lingură de bicarbonat peste filtru. Începe o reacție în secunda doi. Cu o periuță retragem depunerea dizolvată, de pe filtre, în apă. Nu frecam.
Scoatem filtrul cu un clește și clătim sub jet de apă caldă. Repetăm cu filtrul al doilea, după ce schimbăm apa din tavă.
Gata!