Chiar de nu ai fi un împătimit al dulciurilor, o prăjitură cu cremă fină, aromată, îţi va face întotdeauna cu ochiul. Iar dacă ai musafiri, este alegerea cea mai bună!
Ingrediente:
6 ouă
150 g zahăr
50 ml ulei
100 g făină
1/2 pachet praf de copt
50 g cacao
Pentru umplutură
250 g unt
200 g zahăr
750 g brânză dulce
1 esenţă de portocale
Pentru glazură
125 g unt
100 g zahăr
20 g cacao
1 lingură amidon
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi pui treptat gălbenuşurile amestecate bine cu uleiul.
Încorporezi uşor făina amestecată cu praful de copt şi cacaua. Torni aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi o introduci la cuptor, la foc mic, pentru 40 de minute.
Baţi untul topit cu zahărul, adaugi brânza scursă bine, esenţa de portocale şi dai la frigider pentru aproximativ o jumătate de oră ca să se întărească puţin.
Pentru glazură, încălzeşti untul într-o cratiţă, adaugi zahărul, cacaua, amidonul şi amesteci până când se îngroaşă puţin.
Întinzi crema de brânză peste blat, torni glazura de ciocolată, netezeşti bine şi dai la rece cel puţin o oră înainte să fie servită.
Pofta buna!
Sursa: Bensan