Checuri

Un chec cu legume, ușor și sățios! Un aperitiv pentru orice ocazie

 

 

Un chec cu legume, ușor și sățios! Un aperitiv pentru orice ocazie

 

Multor gospodine le place vara fiindcă pot experimenta diferite rețete. În timpul iernii, de asemenea, îi pot uimi pe ceilalți, însă vara este mult mai simplu datorită abundenței de fructe și legume. Rețeta pe care v-am pregătit-o astăzi este una versatilă: se potrivește atât pentru o cină de familie, cât și poate împodobi o masă de sărbătoare.

Ingredientele pot varia în funcție de preferințe. De exemplu, dacă nu vă plac morcovii puteți să-i excludeți sau puteți să-i înlocuiți cu altceva. Legumele în combinație cu aluatul sunt foarte sățioase, iar gustul mâncării este extraordinar.

 

Ingrediente:

-90 g de cașcaval tare

-2 linguri de ulei de măsline

-7 g de drojdii uscate

-100 ml de lapte

-1 vânătă

-1 dovlecei zucchini

-1 morcov

-0.5 lingurițe de sare

-2 ouă

-60 g de unt

-270 g de făină

-nucșoară, după gust

 

Mod de preparare:

1. Morcovul, zucchini și vânăta curățate tăiați-le cuburi.

2. Fierbeți legumele în apă sărată timp de 3 minute. scurgeți apa și puneți-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi lichidul.

3. Dați cașcavalul prin răzătoare mare.

4. Cerneți făina într-un bol și amestecați-o cu drojdia.

5. Bateți ouăle cu sarea. Adăugați uleiul de măsline și untul topit.

6. Apoi incorporați treptat în compoziția de ouă făina cu drojdii, laptele și frământați. Veți obține un aluat lichid. Adăugați nucșoară sau alte condimente după preferințe.

7. Adăugați și amestecați cașcavalul ras în compoziție.

8. Adăugați legumele și amestecați. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru o oră.

9. Transferați aluatul într-o tavă de copt. Preîncălziți cuptorul la 180°C.

10. Coaceți checul aproximativ 50 de minute, în funcție de cuptorul dvs. Puteți face testul scobitorii. Checul gata copt lăsați-l să stea în tavă încă 30 de minute, apoi puneți-l pe un grătar ca să se răcească complet.

Acest chec va fi mâncat cu plăcere chiar și de copiii cărora nu le plac legumele. Aperitivul poate fi servit ca o gustare sau poate fi servit cu diferite supe, spre exemplu. Este foarte frumos și apetisant, de aceea preparați-l la următoarea sărbătoare.

 

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul