Ingrediente:
- arome (rom, coaja lamâie, coaja portocala, esenţ
- 200 g unt topit şi racit
- 250 g zahar
- 1 litru lapte
- 9 linguri faina
- 9 oua
Mod de preparare:
1. Galbenuşurile se separa de albuşuri. Se bat galbenuşurile cu zaharul pâna se albesc, se adauga untul topit şi racit, apoi, treptat, se adauga laptele amestecând încontinuu cu un mixer la viteza mica şi se adauga şi aromele.
2. Albuşurile se bat spuma, se încor poreaza uşor faina în ploaie amestecând încet de jos în sus, pentru a pastra consistenţa pufoasa.
3. Peste albuşuri se adauga compoziţia de galbenuş şi se amesteca delicat, pâna la omogenizare.
4. Compoziţia obţinuta se toarna în tava tapetata cu hârtie de copt şi se da la cuptor pentru 25-30 minute, la 180°C pâna se rumeneşte frumos.
Pofta buna!
Sursa: CYD.RO